BRŽAN ZAČEL S KADROVANJEM: Razrešil Mozetičevo, imel bi kar štiri podžupane

Koper

Aleš Bržan je 24. decembra lani od svojega predhodnika Borisa Popoviča prevzel vajeti Mestne občine Koper. Zdaj je začel vleči svoje prve poteze – kadrovske zamenjave. Med drugim je razrešil direktorico občinske uprave Sabino Mozetič in za Delo napovedal, da bo imel kar štiri podžupane.

Aleš Bržan

Včeraj je Bržan razrešil direktorico občinske uprave Sabino Mozetič in po današnjem srečanju štirih obalnih županov novinarjem pojasnil, da pričakuje imenovanje nove direktorice oziroma direktorja s polnimi pooblastili v naslednjih tednih. Po Bržanovih besedah se oseba, ki bi nadomestila Mozetičevo, za ponujeno funkcijo še odloča. Novi župan sicer ne načrtuje zamenjav vodij uradov.

Bržan je še pojasnil, da z nikomer ni prekinil sodelovanja in da je bilo Mozetičevi ponujeno drugo delovno mesto. Po naših informacijah gre za mesto podsekretarke za pravne zadeve. Poudaril je, da je bila tistim, ki so delali v kabinetu Borisa Popoviča in "so bili vezani na zaupanje župana," prekinjena pogodba o zaposlitvi ali ponujeno drugačno delovno razmerje še pred njegovim nastopom županske funkcije.

Občina je "v fazi pridobivanja novega direktorja občinske uprave. Delo bomo tudi malo reorganizirali, ampak to je proces, ki jasno, traja mesece. Sama občinska uprava pa deluje tako, kot deluje že danes, čisto v redu," je še dodal po srečanju županov v Izoli.

Sabina Mozetič in Boris Popovič

Nov urad in štiri podžupani

Ena od novosti, ki jih je napovedal Bržan, je razdelitev Urada za družbene dejavnosti na dva dela, kar pomeni odprtje novega urada. Eden bi pokrival kulturo, prireditve in šport, drugi pa šolstvo, socialo, upokojence itd.

V intervjuju je Bržan obenem pojasnil, da bo imel enega poklicnega podžupana iz svoje stranke, poleg njega pa še tri, zadolžene vsak za svoje področje. Skupno bo imela občina torej kar štiri podžupane. Koga, še ni razkril.

Bržan je začel vleči prve kadrovske poteze.

Pestro tudi na območju javnih zavodov, o ZD Koper niti besede

Pestro bo tudi na področju javnih zavodov, saj zdajšnjemu direktorju Marjetice Koper Janiju Bačiču poteče mandat sredi februarja, direktorju Rižanskega vodovoda Zdravku Hočevarju pa konec februarja. Prijave za mesto direktorja Rižanskega vodovoda zbirajo že od začetka decembra, odprte bodo do 18. januarja. Bržan je v intervjuju napovedal, da bosta zamenjavi obeh direktorjev verjetno edini spremembi, do takrat pa bodo zamenjali nadzornike in člane svetov zavodov. Bržan ob tem ni podal informacij o morebitnih menjavah v Zdravstvenem domu (ZD) Koper, kjer je v. d. direktorja še vedno Igor Hrvatin. Ta je, kot se spomnimo, odigral 'vidno' vlogo na zadnji seji občinskega sveta.

Na vprašanje, ali bo o direktorju Rižanskega vodovoda odločala samo ena občina, je po današnjem spoznavnem srečanju štirih županov v Izoli Bržan odgovoril, da je najboljše, "da počakamo, kdo se bo vse prijavil, pregledamo kompetence prijavljenih in potem iščemo soglasje in odločamo."

Nekdanji napis nad javnimi stranišči v Kopru

Bržan ne ve, da je napis že odstranjen

V intervjuju je novopečeni koprski župan odgovarjal tudi na vprašanja, povezana z napisom "Pametnejši popusti. P. B." nad javnimi sanitarijami na koprski tržnici. Bržan je dejal, da bo dal napis odstraniti, a očitno ne ve, da je ta že odstranjen. In to, po spodnji fotografiji sodeč, precej amatersko, saj so poškodbe, ki so nastale ob njegovem odstranjevanju, zelo vidne. Vprašanje je torej, kdo in po čigavem navodilu je ta napis odstranil.

Odstranjen napis

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  07 .01. 2019 ob  09: 52
Malo sem pogledal podatke v aplikaciji Erar. Zanimivo, koliko denarja je MOK v mesecu novembru in decembru 2018 nakazala Regional d.o.o.
Jim |  07 .01. 2019 ob  09: 39
Kje pa je objavljen razpis za direktorja Rižanskega vodovoda?
vseved |  05 .01. 2019 ob  15: 35
21
Življenje v Kopru in okolici se ni ustavilo .Isto bi bilo, če bi bil župan Riko, Senad ali pa Ringo.
kaslc |  05 .01. 2019 ob  09: 56
Direktor Rižanskega vodovoda bo Nedeljko Mišič.
Odločeno že zdavnaj.
Erazem |  05 .01. 2019 ob  08: 44
33
Ma, v katere šole ste vi hodili? Reče se štiri podžupane in ŠTIRJE PODŽUPANI. Imate koga, ki mu slovenski jezik ni tuj?
greg |  05 .01. 2019 ob  06: 38
45
Zdej vas moti kako amatersko je odstranjen napis nad wcjem...a kaj je Popo delala iz Kopra vsa ta leta pa vas ni motlo? HAHAHAHA kaki debili
Monteverdi |  04 .01. 2019 ob  21: 28
60
Ne bodite tako nestrpni, to kar je že naredil, je bilo pričakovano. Vsekakor bi moral zamenjati tudi Hrvatina, saj le-ta nikakor ni sposoben za sedanje delovno mesto. Pa še, še, še je takih "patronov".....
Maks |  04 .01. 2019 ob  19: 09
13
Kaj so pa kaj ostali povedali?
bubobubo |  04 .01. 2019 ob  18: 10
35
Podžupani, a se niso prej imenovali svetovalci....ista pašta
Ne me basat |  04 .01. 2019 ob  17: 39
-27
Ja je treba imet 4 podžupane, če si sam nesposoben in ne veš nič, ker nisi strokoven...zakaj si kandidiral potemjQuery112305767572605957034_1546619859398? Komunala gre GGM-ju verjetno ali pa bo mož celo podžupan....groza res....isto "sranje", drugo pakiranje...spremembe pa take....
mario špinel |  04 .01. 2019 ob  17: 14
56
Politično gardo je potrebno zamenjati oziroma bi morali sami ponuditi odstop.