POVEZOVANJE LOKALNIH PONUDNIKOV: V Opatiji, Portorožu in Piranu promovirajo zeleni turizem

Piran

Turistično združenje Portorož s čezmejnim projektom Riviera4Seasons2 nadaljuje promocijo zelenega turizma na portoroški in opatijski rivieri. Z njim podpira nekatere prireditve s poudarkom na kulturi dediščini in kulinariki, v kratkem pa bo zaživel portal v petih jezikovnih različicah feel-taste.info.

S sredstvi projekta Riviera4Seasons2 bo sofinanciran tudi novembrski Praznik kakijev. (foto: Jaka Ivančič)

Turistično združenje Portorož s projektom Skupna dediščina za skupno mednarodno promocijo 365 dni zelenega turizma na portoroški in opatijski rivieri, s krajšim nazivom Riviera4Seasons2, nadaljuje promocijo prireditev s poudarkom na kulturni dediščini, aktivnih počitnicah in kulinariki, so nedavno sporočili iz združenja.

Iz projekta, ki ga delno financira evropski sklad za regionalni razvoj v okviru programa čezmejnega sodelovanja Interreg Slovenija-Hrvaška 20142020, je bil julija sofinanciran praznik vina in česna v Novi vasi, sofinancirani pa bodo še praznik kakijev v Strunjanu, niz decembrskih dogodkov Vse sladkosti življenja ter Praznik olja in bledeža v Padni.

Praznik vina in česna je v Novo vas privabil številne ljubitelje piranskega zaledja in istrske kulinarike. (foto: Ivan Pisar Vanč)

Promovirali bodo tudi vsebine, ki združujejo kulturno dediščino, gastronomijo, domačo obrt, kolesarske in pešpoti ter ostale značilnosti zaledja Opatije, Pirana in Portoroža. Dediščina in tradicija zaledja služita kot navdih za oblikovanje turističnega produkta Feel&Taste, ki povezuje lokalne ponudnike in v ospredje postavlja doživetja na rivierah in v zaledju Opatije ter Portoroža in Pirana, so navedli.

V projekt, katerega skupna vrednost znaša dobrih 840.000 evrov, so vključeni Občina Piran, Mestna občina Opatija, Turistični združenji Portorož in Opatija, Fakulteta za turistične študije Univerze na Primorskem ter Fakulteta za management v turizmu in gostinstvu Univerze v Reki.

Deli novico:

Turizem |  19 .09. 2018 ob  13: 01
Projekt vreden miljon , rezultat projekta pa bo ?