POSLI INŠTITUCIJ V JAVNO DOBRO: Luksuzni kamp za šolarje, Rdeči križ bi rad izplaval iz rdečih številk

Ankaran

Center šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD) v Ankaranu, na obali med Valdoltro in Debelim rtičem, po poročanju Dnevnika načrtuje izgradnjo lesenih hišk s 60 ležišči. Čez leto bi tam bivali otroci v šoli v naravi, v času poletnih počitnic pa bi hišice tržili.

Po poročanju Dnevnika naj bi imel imel direktor CŠOD Branko Kumer za projekt načelno podporo ministrstva za izobraževanje. Obmorska domova v Fiesi in Seči naj bi bila prezasedena. Na deset tisoč kvadratnih metrov veliki parceli, kjer je bil nekoč Študentski tabor, naj bi postavili lesene hišice za razkošno kampiranje. Projekt naj bi stal okoli dva milijona evrov.

Pred več kot desetimi leti je lastništvo parcele prišlo v roke države, ki jo je dala v upravljanje CŠOD, ta pa jo je oddal v najem zasebniku in mu dovolil voditi avtokamp. Zadnji dve leti zemljišče sameva. Kumer namerava počakati na sprejem občinskega prostorskega načrta (OPN) občine Ankaran in razmišlja, da bi v tem času parcelo spet oddal v najem zasebniku, poroča Dnevnik.

Streljaj stran samevajo objekti druge organizacije, ki prav tako deluje v javnem interesu in za blagor otrok. Rdeči križ Slovenije ministrstvu za izobraževanje oziroma CŠOD ponuja, da v letovišču Debeli rtič prevzamejo in obnovijo mladinski dom Martinček s 130 ležišči. Rdeči križ naj bi se bil pripravljen pogovarjati o različnih oblikah partnerstva, tudi o solastništvu, saj bi takšna rešitev pomagala Rdečemu križu izplavati iz rdečih številk.

Kumer je za Dnevnik priznal, da je prostor, ki ga ponuja Rdeči križ zelo primeren, vendar ima zadržek. Direktorica letovišča Debeli rtič Ana Žerjal naj bi mu dejala, da otroci ne bodo mogli uporabljati niti poletnega niti pokritega bazena, ker naj bi bila oba zasedena.

Deli novico:

rk |  01 .08. 2017 ob  09: 17
edini si bodo opomogli direktorji, zraven bodo rasli še njihovi vikendi.
crniovcar |  31 .07. 2017 ob  17: 28
če ne smem jaz (ppostavit barake ) niti država ne
crniovcar |  31 .07. 2017 ob  17: 27
naj nehajo kredit pa bo
Justino |  31 .07. 2017 ob  16: 10
a so si vsi zazidal nove bajte da so v rdečih številkah ?
dalec |  31 .07. 2017 ob  13: 58
da se nebi strinjal z vama okoli sposobnosti vodilnih.... dodatno smatram rdeci kriz, za jamo brez dna kjer crpajo uni ki lahko za dobrodelnost razen v redkih primerih ni mesta.

vendar tokratne rdece stevilke so posledica raznih propadlih gradbenih mogotcev...tipo stavbenik in primorje ipd....

rdeci kriz jim je zaupal obnovo hotela tej so naredili kar so naredili seveda mnogo prko podizajalcev...

nakaj so pametno sli v stecaj zaradi takih ali drugacnih kraj in podizvajalci so na sodiscu iztrzili da jih rdevci kriz placa... torej so ne v celoti pa vendar placali skoraj dvakrat isto obnovo.
Direktorca |  31 .07. 2017 ob  13: 06
Apetiti so verjetno preveliki, zato so v rdečih številkah. Očitno so na čelu Rdečega križa nesposobni zaposleni.
bravo direktorji |  31 .07. 2017 ob  10: 45
13
Kako je možno da so rdeči križ in podobne "dobrodelne" organizacije v RDEČIH številkah, pohvale vodilnim.