POSLEDICE SPREMEMBE ZAKONODAJE: Iz slovenskih vrtcev izključili šest otrok, ki niso cepljeni

Trst

V Italiji so pred časom zaradi vnovičnega izbruha ošpic, čemur so epidemiologi pripisali upad precepljenosti na to bolezen, spremenili zakonodajo. Ta določa strožje ukrepe proti tistim, ki odklanjajo obvezno cepljenje, v Trstu pa se je po pisanju Primorskega dnevnika odstotek cepljenih proti ošpicam dvignil na 95 odstotkov. Ta odstotek po mnenju strokovnjakov tudi zagotavlja koletivno zaščito. So pa zaradi necepljenosti iz slovenskih vrtec čez mejo začasno izključili šest otrok.

Kot piše časnik, je temu številu treba dodati še nekaj otrok, ki niso prejeli celotnih odmerkov, so pa naročeni na cepljenje in vrtce lahko obiskujejp. Te številke kažejo, da je cepilna nedisciplina med starši, ki so otroke vpisali v slovensko govoreče vzgojno-izobraževalne zavode, minimalna, najboljši rezultat pa ima večstopenjska šola Josip Pangerc v Dolini, kjer je celotna vrtčevska populacija precepljena, še dodajajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  31 .03. 2019 ob  20: 50
Mah, zgrožen sem nad človeško neumnostjo, bogi otroci. :-(
td |  31 .03. 2019 ob  20: 50
-2
@ana, o, ne ne ... to pa ne deluje tako. :-) Kaj, če si ti domišljaš, da tvoji otroci npr. sploh ne rabijo niti osnovne šole, da jih tam učijo same neumnosti, ... si domišljaš, da je to tvoja pravica? NE. Gre za pravice OTROK do zdravega življenja, izobrazbe, ... In če so starši neodgovorni, mora družba poseči vmes. Kje pa te tvoje izmišljotine vlečeš pa mi jasno, malce si pogooglaj, še kako so bile narejen študije, cepiva so izjemno varna. 100% varnosti pa ni nikjer. Ampak varnostni pas je obvezen pa, če je tebi prav ali ne, ker je dokazano učinkovit. Pa čeprav se komu tu pa tam po svetu zgodi, da umre ravno zaradi njega. Daj, uporabi malo kmečke pameti in kritičnega razmišljanja.

@tinka, časi grejo naprej kaj ne. Vidim pa, da nimaš pojma kaj se vbrizga, daj si malce spet tudi ti pogooglaj preden trosiš takšne grozljive neumnosti. Čeprav po drugi strani, glede na to koliko religij je po svetu, pa flateartherji, ... so se zdaj manjkali še samo antivaxxerji. Kot i napisala, samo oči je potrebno odpret.
Tinka |  31 .03. 2019 ob  19: 25
Manofsteel bili smo cepljeni ja! Ampak z 8mimi ali 16imi odmerki. Naši otroci so cepljeni z 69 odmerki! Zaznate razliko? In se vam to zdi normalno? Torej dajte si vbrizgati takšno količino virusov z dodatki v telo! Zakaj je danes vsak drug otrok alergik? Da o hujših boleznih, avtizmu, raku in smrti sploh ne govorim! In pa ali ste popolnoma zdravi? Vi in vsi tisti za katere trdite da niso utrpeli posledic? Diabetes, Lupus, astma, alergije, rak, epilepsija, nenehni prehladi itd itd...vse to so posledice katerih nihce od zagovornikov ne poveže z cepivi. In pa ali poznate študije ki dokazujejo varnost cepiva? Dvomim! To govorite ker ste pac tako slišali...sami o tem niste mogli brati!!! V nic vas ne prepričujem...le ozrite se okrog sebe če so res vsi tako zdravi kot pravite!? Jaz sem 37 let nazaj samo 1 dan po cepljenju popolnoma oglušela! Na pamet govorite! Veliko, preveč posledic na ljudeh in otrocih so pustila cepiva včadih in puščajo jih še danes. Samo oči je treba odpreti! Pa lep vecer
Ana |  31 .03. 2019 ob  17: 05
@td
Izvoli in se cepi. Ne pa silit vse ostale da to storimo isto.
In ko trdiš, da so cepiva več kot dokazano varna se zelo motiš. Ali veš, da so cepiva edina "zdravila", za katere nikoli niso bile izvedene placebo študije, kar je pravilo za vsako odobreno zdravilo? Ne ponavljat stare nepreverjene lajne.
In če so cepiva varna, zakaj je v usa bilo do zdaj izplačanih za 4miljarde dolarjev odškodnin za poškodbe? In to so samo tiste, ki so 100% šle skozi vsa sita...
td |  31 .03. 2019 ob  13: 45
-4
@ana, vsekakor, je že tako preveč bolezni, nesreč, ... ki povzročajo toliko smrti, cepljenje prepreči ogromno teh. So več kot dokazano varna, kot so dokazano varni varnostni pasovi in mehovi, pa čeprav 1 na milijon žal umre zaradi tega. Ampak vedno bom raje vzel ta rizik, kot preostalih 999.999. Že čisto po zdravi pameti. V desetletjih in desetletjih življenja smo bili vsi iz moje generacije cepljeni, poznam jih ogromno danes, otrok, .... ni mi znan osebno niti en sam samcat primer česa več kot blage rdečine in bolečine na mestu pika. Če človek posluša antivaxxerje bi pričakoval, da je v ulici pol stanovanj praznih, ker so vsi pomrli zaradi cepiva. Boli glava. Ampak so že izgleda potrdili, da gre pri antivaxxerjih, flatearhterjih, zaorotnikih za vsako celo, ... za patologijo oz. motnjo.
Ana |  31 .03. 2019 ob  09: 29
Td
Who je razglasil tudi plan do leta 2030, da se bo začelo obvezno cepljenje ne le za otroke temveč tudi odrasle. Pripravljajo teren, 200 novih cepiv čaka na odobritev. Se že veselite?
ManofSteel |  30 .03. 2019 ob  21: 13
-14
Dejstvo, da smo bili vsi cepljeni v OŠ z vsemi starši vred tistimi, ki nasprotujejo cepljenju oz. nočejo cepit svojih otrok. Zdaj, sprašujem se, kakšne posledice nosite zaradi cepiva ? Jaz ne poznam primera moje generacije, pet let starejši oz. pet let mlajši. Ok, tu pa tam v zadnjih 20 letih je prišlo do nekih nevšečnosti. Prepričan sem, da do stranskih učinkov ni prišlo zaradi samega cepiva, prej zaradi telesa, ki ga ni sprejelo. Torej, če se ne bi cepil, bi obstaja možnost, da bi lahko celo bilo hujše. Se je treba sprijaznit s tem, ko je govora o zdravju, nikoli ne veš kdaj te bo "izdalo". Dajte uporabljat razum, da so vrtci leglo bolezni. Otroci imajo roke v ustih 100x na dan in nobeden ne opazuje svojega otroka 24/7. v tistem času, ko ga ne opazuješ je otrok imel 101 predmet v ustih ali po dotiku z predmetom roko v ustih. Torej kaj Vam ni jasno ? Večina staršev zboli zaradi otroka iz vrtca ali OŠ.
td |  30 .03. 2019 ob  11: 53
-4
WHO je razglasil antivax gibqanje za globalno zdravstveno grožnjo v 2019.