POSLANCA ODNESEL KOKAIN: Pretvarjal se je, da prodaja pralne stroje, in od prostitutov hotel kupiti mamilo

Kronika

Dolgoletni britanski poslanec Keith Vaz je napovedal odhod iz poslanskih klopi, potem ko so v javnosti pricurljale informacije o njegovi vpletenosti s škandal s kokainom. Kokain je skušal kupiti od dveh moških prodajalcev ljubezni, ki ju je povabil v svoje stanovanje.

Vaz, ki je mesto Leicester v parlamentu zastopal od leta 1987, je v nedeljo zvečer obelodanil, da se ne decembrskih predčasnih parlamentarnih volitvah ne bo vnovič potegoval za poslanski sedež.

Pristojna parlamentarna komisija ga je sicer zaradi kokainskega škandala oktobra za šest mesecev začasno že odslovila iz parlamenta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tabloid Sunday Mirror je septembra 2016 poročal, da je Vaz v svoje stanovanje v Londonu povabila dva prostituta, pred katerima se je pretvarjal, da je prodajalec industrijskih pralnih strojev z imenom Jim. Nato je od njiju želel kupiti kokain, češ da je za nekoga drugega.

Pred pristojno komisijo je Vaz trdil, da je moška povabil na pogovore o prenovi stanovanj, a v komisiji so te trditve označili za absurdno. Danes 62-letni Vaz, ki se je staršem iz indijske Goe rodil v Jemnu, je pred komisijo trdil tudi, da je zaradi tega incidenta trpel za resnimi težavami v duševnem zdravju, zaradi katerih se je moral zdraviti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija