POPOVIČ VLOŽIL KANDIDATURO: Verjame v zmago v prvem krogu

Koper

Župansko kandidaturo v Kopru je popoldne v spremstvu družine in številnih podpornikov vložil tudi aktualni župan Boris Popovič, ki ga podpirata stranki Koper je naš in Slovenija za vedno. Obe stranki sta vložili tudi popolni, 30-članski listi za občinski svet. Popovič kljub številnim protikandidatom tudi tokrat računa na zmago v prvem krogu.

Kot je Popovič spomnil v izjavi medijem po vložitvi kandidature, je bilo tudi v prejšnjih letih vedno dosti županskih kandidatov. "Seveda na tak način je težko zmagati v prvem krogu, ampak glede na to, kar smo naredili in kakšno je stanje na terenu, mislim, da bo šlo tudi v prvem krogu," je dodal.

Glede odločitve, da se za mesta v občinskem svetu poteguje z dvema listama, je Popovič pojasnil, da so podobno naredili že pred štirimi leti, ker je preprosto toliko ljudi, ki si želijo biti na listi in sodelovati, "da pač enostavno moram imeti najmanj dve listi".

Glede prihajajoče predvolilne kampanje Popovič sicer pričakuje, da pri tolikšnem številu kandidatov se bo vsak poskušal pokazati pred mediji in "iskati dlako v jajcu", čeprav je bilo zadnja štiri leta v Kopru "vse v redu", "zadnji mesec ali dva je pa vse narobe".

Aktualni župan je ob tem izpostavil, koliko je že bilo in koliko bo še narejenega pred volitvami v občini, od olimpijskega bazena do šolske in vrtčevske infrastrukture: "Mislim, da nobena občina v naši državi ne investira, če gledaš relativno po številu prebivalcev in podobno, toliko kot mi."

Župan si sicer želi čim višje volilne udeležbe. "Jaz si želim zmagati, ampak zmagati s pravim rezultatom, s poštenim delom in hočem, da me volijo zaradi tega, kar sem, kar sem naredil in kako smo to občino peljali do sedaj," je dodal.

Deli novico:

poglejte |  22 .10. 2018 ob  21: 49
si posnetek današnjo kolumno iz oddaje Studio City o županskih kandidatih. Neprecenljivo!!! Boste pa spet brisali, kot običajno.
KOPERCAN |  22 .10. 2018 ob  11: 33
-2
Popovic v prvem krogu do 5. mandata. Imas moj glas!!!!!!!!
@objektiv  |  22 .10. 2018 ob  11: 27
-2
Ne kdo je pa ustvaril zaziveli koper da ni slucajno GGM iz Lucije. Dejte dejte da ni Popovica bi v Kopru se dan danes gledali crno belo televiozijo. Popovic po 5 mandat imas moj glas!!!
Objektiv |  22 .10. 2018 ob  08: 55
Dejte bit malo objektivni, center Kopra, iz vidika občinske uprave, propada. Center, kot največji dosežek Kopra, zapeljite se po promenadi, vse stavbe so v propadajočem stanju. Edino kar je novo je promenadna cesta, ki je bila v planu mnoga leta pred popotom. Drugo kar se blešči je mokra mačka. Torej samo promenadna pot je nova in to je stalo koliko 10 mio. V občini pa se je razprodalo našega premoženja v vrednosti pol miliarde. To zame in za mnoge ni nek dosežek. Koper živi izključno zaradi luke. Luka generira vsa delovna mesta in ti ljudje trošijo in rabijo storitve, zato Koper živi. Vsekakor pa je fenomen, da ga ljudje volijo in da ga sodniki oproščajo. Vsaka čast, res je legenda. Vendar žal to, da je Koper zaživel nima nobene veze z njim. Sploh pa se je pojem župana zmešal. Ta bi moral skrbeti za dobrobit občanov. Za pomoč občanov pri lažjem življenju. Ne pa da gre pri županu samo za eno gradbeno podjetje. Tudi protikandidati niso bohve kaj. Žal se noben pameten človek nebo odločil županovat in se ukvarjat z s ranjem, ki to potegne za sabo. Vseeno vodit tako organizacijo je vedno nehvaležno delo. Popotu čestitam pokončno držo in vztrajnost, vendar govoriti da je on ustvaril zaživeli Koper je neumno.
Procenti  |  21 .10. 2018 ob  22: 16
Boris ima v prvem krogu 27% in bo ta mesec pasji. Trpel bo proračun in mi z njim.
@Skoda |  21 .10. 2018 ob  21: 31
Ko bi se lahko zavedala česa vse ti ne vidiš.
@dule |  21 .10. 2018 ob  21: 26
-5
In povej kdo? GGM ja pajade. Bržan dlje od radja ni prišel. Le olga še ostane haha črni humor.
@Skoda |  21 .10. 2018 ob  20: 43
Ma prav vsak je lahko boljši.
dule |  21 .10. 2018 ob  20: 41
V prvem krogu? Dragi Župan, le ti v prvem ne uspe ti ne bo niti v drugem. So tudi kandidati ,ki imajo več integritete,
Falsoni |  21 .10. 2018 ob  20: 35
Kako lahko brez kancka slabe vesti brisete vse komentarje, ki so smiselni in objektivni? Take cenzure niti v svincenih casih niso izvajali. Kaj vse,samo da ostanemo pri koritu. Poden
Folk |  21 .10. 2018 ob  16: 32
Zakaj se sploh tukaj gre?
Recimo že enkrat temu |  21 .10. 2018 ob  13: 57
Baštaaaaaaa
1