POPOVIČ O SODELOVANJU S POČIVALŠKOM IN SMC: "Z ministrom se pogovarjava o različnih možnostih"

Koper

V petek smo poročali o tem, da je nekdanji koprski župan Boris Popovič resen kandidat za državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarstvo, kar pa je očitno presenetilo nekatere člane stranke SMC, ki naj bi za namere ministra Zdravka Počivalška izvedeli iz medijev. Po včerajšnjem poročanju 24 ur je v stranki završalo, ministrica za pravosodje in nekdanja načelnica koprske uprave enote Lilijana Kozlovič naj bi celo razmišljala o izstopu iz stranke in odstopu z mesta ministrice. Za komentar dogajanja smo poklicali tako Kozlovičevo kot Popoviča, ki je pojasnil, da se s Počivalškom pogovarjata o različnih možnostih sodelovanja.

Boris Popovič

"Z gospodom ministrom se pogovarjava o možnostih sodelovanja, saj imava enake poglede na gospodarstvo," je navedbe medijev o tem, da se z Zdravkom Počivalškom dogovarja za prevzem katere od funkcij na gospodarskem minstrstvu za Regional potrdil Boris Popovič. Kot je dodal, je končna odločitev ministrova, lahko bi postal državni sekretar ali svetovalec.

"Tega ne morem komentirati," pa je nekdanji koprski župan odgovoril na naše vprašanje o tem, da je njegovo dogovarjanje s Počivalškom v stranki SMC očitno povzročilo pravi vihar. "Nekaterim sem všeč, drugim manj," je dejal Popovič in dodal: "Menim, da lahko z vsakim sodelujem."

Zdravko Počivalšek

Popovič: "Dejstvo je, da nam manjka močna politična sredina"

Vse glasnejše so namreč govorice, da se predsednika strank SMC in Koper je naš pogovarjata tudi o skupnem nastopu na prihodnjih državnozborskih volitvah. "Oni imajo infrastrukturo po celotni državi, mi smo močni na Obali," ob tem razmišlja Popovič, ki v tej zgodbi vidi tudi podjetniško in politično sredinsko usmerjene župane.

Kot je prepričan dolgoletni prvi mož Kopra, na državnem nivoju politike manjka močna sredina. "Na desni imamo SDS in morda NSi, na levi SD in Levico, vmes pa je luknja," pripoveduje Popovič, ki hkrati meni, da bi bila povezovanje in sveža kri zelo dobrodošla za prihodnost SMC-ja.

Lilijana Kozlovič

Kozlovičeva se s Počivalškom še pogovarja

Očitno pa tovrstno pogovarjanje med Počivalškom in Popovičem ni pogodu nekaterim vidnim članom SMC-ja. Mediji celo omenjajo, da naj bi pravosodna ministrica Lilijana Kozlovič razmišljala o izstopu iz stranke in vlade. A tega za naš portal danes ni želela komentirati. "Z ministrom sva se dogovorila, da do nadaljnega ne dajem izjav, saj se o dogajanju še pogovarjava," nam je pojasnila, potrdila pa je, da je za pogovore Popovič - Počivalšek izvedela iz medijev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
robot |  08 .09. 2020 ob  21: 09
Pocivalsek bo premislil, je povedal...
Tom |  08 .09. 2020 ob  17: 59
31
Počivalšek nujno rabi svetovalca za grabljenje državnega denarja v lastni žep in to od nekoga, ki je nekajkrat doktoriral iz teme, kako speljati občinski denar v privat žep! Prav tako ima dvojni doktorat iz tematike, kako in na kakšen način pobirati provizijo od občinskih podizvajalcev, ne da bi ga pri tem dejanju pristojne službe niti enkrat povprašale po poreklu premoženja!
pinkopalinko |  08 .09. 2020 ob  15: 43
26
Lopovi k lopovom
TOPO GIGGO |  08 .09. 2020 ob  15: 24
34
solza dammi cento lire che a ljubljana voglio andar....imuniteto voglio ciapar....seno in prigion me toca andar...
Motoviltz |  08 .09. 2020 ob  14: 39
28
Popovič in gospodarstvo ?
Mah , kot mi je znano ima on nekaj izkušenj z vodenjem kafičev....
Da vidimo, če bo zadevo komentiral še uni drugi strokovnjak za gospodarsvto, velik zagovornik liberalnih vrednot, uni Izolan, kako se že piše ... a ja Perič.

Ištrijan |  08 .09. 2020 ob  14: 33
23
"Mediji celo omenjajo, da naj bi pravosodna ministrica Lilijana Kozlovič razmišljala o izstopu iz stranke in vlade."

Dobro jutro Lilijana, si se zbudila!? Meglio tardi che mai! Upam, da se ti je povrnilo malo dostojanstva in razsodnosti.....po odločitviza sodelovanje s banditsko ljubljansko u-lado!!

To da Popovič namerava sodelovat z SMC na volitvah je odlična novica! Vsakič ko je sodeloval z SDS je popušil na veliko, on in SDS. Ni vrag, da ne bi bilo isto tudi v nazi z SMC. Upamo, tako da se jih rešimo za vse večne čase!!!
kokodek |  08 .09. 2020 ob  14: 11
33
...imata enake poglede na gospodarstvo.....poslovanje z gotovino, provizije.....
frikofrkic |  08 .09. 2020 ob  13: 25
43
Od kdaj pa ima popovič pogled na gospodarstvo? Preko gostilniškega razmišljanja nikoli ni znal.