POMEMBNO OBVESTILO: Odprtje drsališča ob morju prestavljeno

Koper

Zaradi neugodnih vremenskih razmer je odprtje drsališča ob morju, ki bi se moralo zgoditi ta petek, prestavljeno na prihodnjo sredo, 28. novembra, ob 17.00. Dež in previsoke temperature so namreč prekrižale načrte, da bi drsališče nasproti Taverne zaživelo že ta konec tedna.

Kot so sporočili z Mestne občine Koper (MOK), bodo drsališče v Kopru znova vzpostavili po lanskoletnem uspehu, ko se je drsanja tik ob morju z velikim navdušenjem udeležilo veliko število domačinov in drugih obiskovalcev Kopra. Letos bo drsanje ob morju še zanimivejše, saj bo drsališče sestavljeno iz dveh ledenih ploskev – ene večje na trgu ob Upravi za pomorstvo in manjše na koprskem mandraču – ki bosta povezani z ledeno potjo. Ljubitelji drsanja bodo tako lahko uživali na več kot 800 kvadratnih metrov velikih ledenih površinah.

Ponudbo drsališča bodo dopolnile tudi hiške z gostinsko ponudbo, kjer se bodo obiskovalci lahko pogreli s čajem, vročo čokolado, kuhanim vinom in drugimi napitki ter se okrepčali z okusnimi jedmi.

Sledilo bo odprje drsališča na Titovem trgu

Po odprtju drsališča ob morju bo sledilo tudi odprtje drsališča na Titovem trgu, ki ga bodo na osrednjem koprskem trgu začeli postavljati predvidoma prihodnji teden, uradno odprtje pa je predvideno v četrtek, 6. decembra, ko bo najmlajše obiskal tudi Miklavž, trg pa bo osvetlila božično-novoletna jelka. Med 6. in 8. decembrom bo vzdušje v mestu popestril tudi Miklavžev sejem na Carpacciovem trgu in nato še božično-novoletni sejem na enaki lokaciji med 21. decembrom in 1. januarjem.

Sicer pa bodo koprsko deželo čarobnih lučk – Čudolandijo vse do sredine januarja bogatili tudi vsakodnevni pester spremljevalni program in praznična gostinska ponudba. Veliko je torej razlogov, da obiščete Koper in občutite čarobni utrip ob morju.

Deli novico: