POLICIJSKO NASILJE NAD OČETOM VPRIČO 3-LETNEGA OTROKA: Z družino naj bi bežal z otroškega igrišča (VIDEO)

Kronika

Med tem, ko spremljamo izgrede in nasilje na protestih proti covidnemu potrdilu v Trstu, pri nas prihajajo na dan zgodbe z najhujših protestov v zgodovini države, ko je policija posegla po solzivcu in vodnem topu v prestolnici. Čeprav so občane dan prej opozarjali, naj se zaradi napovedanih protestov zadržujejo doma, se je V.P. z družino vseeno odpravil do otroškega igrišča v bližini ljubljanske pravoslavne cerkve. Končalo se je, kot pravi naš sogovornik, s policijskim nasiljem vpričo 3-letnega otroka, pridržanjem in globo za 500 evrov.  

Kot pripoveduje V.P. je šel popoldne, na dan najhujših protestov v prestolnici, s 3-letno hčerko in soprogo na otroško igrišče, kamor sicer zahajajo skoraj vsakodnevno. Od tam so bili namenjeni v slabih 100 metrov oddaljeno pravoslavno cerkev prižgati svečo za njegovo mamo, ki je preminula pred tremi meseci.

"Nenadoma so nas policisti pričeli preganjati iz parka. Vpili so, naj gremo vsi stran. Ljudje so začeli odhajati in tudi mi smo se umaknili v eno izmed ulic, še vedno namenjeni proti cerkvi. Nato se je skupina specialcev vsula z naše desne. Vpili so na množico, da je protest končan, naj se vsi umaknejo," pripoveduje sogovornik, ki je med dogajanjem nosil otroka v naročju.

"Čeprav so bili protestniki mirni, mi pa smo šli samo mimo, so policisti še kar vpili. Zagnali so se med ljudi, kot bi šli v spopad. Eden od njih se je zakadil vame. Odgovoril sem mu, da mi nismo na protestih, on pa meni nazaj 'p*** ti mat***, z otrokom si prišel na proteste, sram naj te bo'. Še enkrat sem mu rekel, da gremo samo mimo, kot mnogi drugi starši z otroki. Hčerka se je v naročju pričela tresti in jokati. Med umikanjem sem mu še rekel, da je lahko njih sram, ker grozijo in preganjajo ljudi, ki s tem nimajo nič in da naj me udari, če me misli udariti," opisuje dogajanje. 

Takrat naj bi partnerka vzela jokajočega otroka v svoje naročje, V.P. pa naj bi prijela dva policista. "Prijeli so mene in še enega fanta. Meni so samo zvili eno roko, njega pa so vrgli na tla in ga začeli brutalno pretepati. Tudi on je bil namenjen domov, kjer ima dva otroka. Niso ga spustili mimo. Tretjega, ki so ga prijeli, nisem poznal. Vse se je odvilo v par sekundah."

Nasilje na protestih v Ljubljani

To je pripoved očeta, ki naj bi ga policisti napadli s 3-letno deklico v naročju na dan protestov. Zgodbo objavimo kmalu!

Objavil/a Regional dne Torek, 19. oktober 2021

V.P. sta policista nato peljala 200 metrov stran, čez travnik, ker v bližini ni bilo nobenega policijskega vozila. "Prva marica je bila zasedena, počakali smo na drugo in ko je prišla, je v njej že sedel ta drugi človek N.N., ki so ga poleg mene vrgli na tla in pretepli. Bil je močno okrvavljen po celem telesu, v očeh je imel solzivec, ki mu ga je policist pošprical v obraz. Vozilo je bilo polno krvi," strahotno popoldne sredi ljubljanskih protestov opisuje sogovornik.

Odpeljali so ju v pridržanje na Policijsko postajo (PP) Ljubljana-Moste. Po opravljenem zapisniku so ju skupaj zaprli v celico za štiri ure in pol, nato pa so ju izpustili na prostost z globo v višini 500 evrov, zaradi kršitve javnega reda in miru. "V priporu je bilo koli 20 ljudi, štiri ali pet nas je bilo z istega prizorišča. Celice so bile polne ljudi, ki so mirno protestirali ali naključno šli mimo. Nismo imeli transparentov, nismo vzklikali. Če bi nam normalno rekli, naj se umaknemo, bi se umaknili," pravi.

Na vprašanje, zakaj so se z družino odpravili na igrišče kljub temu, da je policija že prej opozarjala, naj se ljudje izogibajo središča mesta zaradi napovedanih protestov, sogovornik odgovarja: "Protesti so bili na Trgu republike, mi pa smo bili na drugem koncu. Nismo računali, da se bodo tistega dne razvili do takšne mere. Ta ulica je običajno zelo mirna."

V.P. je dogodek delil v objavi na svojem Facebook profilu, pisal je medijem. Ker nima zaupanja v slovensko sodstvo in pravosodni sistem, dogodka ni prijavil državnemu tožilstvu. Namerava pa vložiti zahtevo za sodno varstvo.

"Odkar sem dogodek objavil na Facebooku, dobivam grožnje v messenger. Pišejo mi, naj grem nazaj v Srbijo in tam protestiram proti predsedniku vlade. Počutim se ogrožen, bojim se za svojo družino," dodaja. Rojen je bil v Sloveniji, nekaj let je živel tudi v Kopru. Potem se je za pet let preselil v Veliko Britanijo in se pred petimi meseci ponovno vrnil v Slovenijo, v Ljubljano. "Ampak mislim, da bomo spet odšli, Slovenija ni ravno okolje za odraščanje otrok," zaključuje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  19 .10. 2021 ob  17: 44
15
@monty ima prav.
Novinar pa bi lahko več raziskal kdo je ta socialec,ki živi na račun slovencev
monty |  19 .10. 2021 ob  17: 17
17
Ta tip v posnetku je bivsi koprčan ena totalna zguba od človeka, paranoik, nacionalist in oboževalec srpske bosne in srbije. Pravoslavec ki pljuva na koprčane in slovence. Celo zaradi groženj (fural je avtobuse znanega podjetja v Kopru z mano in so se ga delodajalci celo bali) je odšel živet v anglijo in baje da so ga vrgli ven iz države in se je vrnil nazaj v Slovenijo ampak ne nazaj v Kopru. Pogledajte njegov profil na facebook Vilijam Petrovic: objavlja samo poste polnih sovrastva do razlicnih narodov in je fanatik verjame v vse teorije zarot in ni bil tam lih slucajno kot on pravi ampak so sli na protestu se upirat Na PCT in je dobil tisto kar je hotel. V Kopru ni bil v življenju v pravoslavno cerkev in magično tisti dan je kao hotel it tam, torej laže. Edino kar me smili je to da muci in zlorablja svojo hcerko s svojimi teorijami zarot in si je zasluzil da so vrgli njega in njegovo druzino ven iz drzave ki je problematicen tip in je tako unicil zivljenje svojega otroka ki se je tam rodil in komaj naucilo nekaj angleskih besed. Ta bogi otrok potrebuje normalnega zivljenja upam da bo sociala ukrepala
galeb |  19 .10. 2021 ob  17: 08
-1
@Imperio
Ja videoposnetek pa tudi prikazuje pravljično fantazijo kajne?
galeb |  19 .10. 2021 ob  17: 06
@goldhorn
Vsaj preberi si članek preden klobasaš, ti brihta.
Če bi znal normalno brat bi lahko razumel, da so bili protesti napovedani v centru človek pa je šel z otrokom na igrišče na obrobju mesta.
To je kot da bi bili v Kopru protesti na Titovem trgu ti pa bi šel z otrokom na igrišče v Olmu.
Ampak zate je to že pretežko za razločit. Pametnjakovič.
goldhorn |  19 .10. 2021 ob  14: 22
Policija je pred protesti opozarjala, da naj se izogibajo centru. Tip pa gre z otrokom vseeno tja. Neodgovorno.
kokodek |  19 .10. 2021 ob  14: 19
žal imamo oblast, ki si podreja policijo, da lahko vlada na fašističen način. in žal tudi nekateri komentarji dišijo po fašizmu
Imperio  |  19 .10. 2021 ob  13: 55
-13
Srbski mitingaš. Pripoveduje pravljice...