PODROBNEJE O NOVIH BONIH: Koristiti jih bo možno za 26 različnih dejavnosti, lahko se jih bo tudi "drobilo"

Slovenija

Vlada je na včerajšnji seji potrdila predlog zakona za pomoč gospodarstvu in turizmu, ki obsega tudi nove turistične bone. Vsak polnoletni prebivalec bo tako prejel bon v vrednosti 100 evrov, mladoletni pa v višini 50 evrov, je na včerajšnji novinarski konferenci povedal državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc. V večerni oddaji 24ur pa je pojasnil še nekaj podrobnosti.

Simon Zajc

Zajc je razkril, da naj bi po najboljšem scenariju nove turistične bone dobili nekje v sredini julija, od takrat dalje pa jih bo tudi možno koristiti. Po besedah državnega sekretarja bo nove bone možno koristiti za 26 različnih dejavnosti. Vlada je želela pomagati turizmu in gostinstvu, pa tudi industriji srečanj in športu. "Torej s temi boni lahko greste tako v fitnes kot na koncert, v restavracijo in tudi v nastanitvene obrate," je dejal Zajc.

Kako pa je z "drobljenjem" in prenosljivostjo bona?

"Dopustili smo možnost vsakemu ponudniku, da določi najnižjo vrednost, za katero se lahko pri njem bon koristi," je v oddaji 24ur Zvečer pojasnil Zajc. Restavracija bo tako na primer lahko rekla, da se pri njih bona ne more unovčiti za znesek manjši od 30 evrov.

Tako kot lanski turistični boni, bodo tudi novi prenosljivi, a le do druge generacije, torej ga lahko babica prenese na vnuka, ne pa tudi na pravnuka. Veljavni bodo do konca letošnjega leta. V primeru, da bi se ponovil lanskoletni scenarij in bi se država znova zaprla, pa jih bo vlada lahko podaljšala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  19 .06. 2021 ob  07: 23
Znižajo naj nam obdavčitev dohodkov in DDV-ja, te mrvice naj pa sami politiki pojejo.
bubobubo |  18 .06. 2021 ob  16: 23
-2
ja
pajade |  18 .06. 2021 ob  15: 45
-1
Juhuuuuu, lahko porabim za sladoled. 15 krat po 2 kepici, pa še ostane (mogoče).