POČIVALŠKA POZNO ZVEČER IZPUSTILI NA PROSTOST: Odšel je brez komentarja

Slovenija

Hišna preiskava pri gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku se je včeraj zaključila, v poznih večernih urah so ga tudi izpustili na prostost. Kot so zapisali na njegovem Facebook profilu, je minister "v preiskavi polno sodeloval". Dodali so, da si, kot je že dejal, želi, da bi se nabava opreme preiskala hitro, strokovno neoporečno in brez očitne politične motivacije.

V objavljenem sporočilu so navedli še, da bo minister za gospodarski razvoj in tehnologijo za vsa pojasnila pristojnim organom na voljo tudi v prihodnje. "Cilj ministra je bil vseskozi izključno zagotoviti dovolj zaščitne opreme, ki jo je Slovenija v epidemičnih razmerah nujno potrebovala," še navaja objavljeno sporočilo.

Preiskovalci so ob usmerjanju specializiranega državnega tožilstva od jutranjih ur na več lokacijah opravljali preiskave stanovanjskih in poslovnih objektov ter vozil, kjer so iskali dokaze za potrditev suma storitve kaznivega dejanja zoper uradno dolžnost in javna sredstva, ki se nanašajo na sume nepravilnosti pri naročilu in dobavi zaščitne in medicinske opreme, potrebne v epidemiji novega koronavirusa. Kot je poročal portal Necenzurirano.si, naj bi preiskovali posel s podjetjem Geneplanet, ki je dobilo osem milijonov evrov vreden posel za dobavo medicinskih ventilatorjev.

[ODZIV] Hišna preiskava pri ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku je zaključena. Kot je...

Posted by Zdravko Počivalšek on Tuesday, June 30, 2020

Preiskave so potekale tudi na domu ministra Počivalška in na ministrstvu za gospodarstvo. Po končanih hišnih preiskavah so Počivalška, ki naj bi bil med preiskovanci in je bil v tem času pridržan, odpeljali še na sedež NPU. Po poročanju medijev pa so ministra pozno zvečer vendarle izpustili na prostost, odšel pa je brez komentarja.

Med osumljenimi naj bi bila po navedbah portala poleg Počivalška še Andreja Potočnik, članica Počivalškove projektne skupine in nekdanja poslanka SMC, ki je operativno sodelovala pri dogovorih z dobavitelji zaščitne opreme. Zaradi preiskav je včeraj odstopil minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki je v obrazložitvi svojega odstopa med drugim poudaril, da sam za preiskave ni vedel, da pa jih sicer vidi kot "politično motivirane".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  01 .07. 2020 ob  15: 17
najvišje položaje v državi zasedajo politični povzpetneži, lažnjivci in kradljivci. saj drugače niti ne more biti, če je Janša šef. ni mu uspelo politizirati policije, pa je odstopil. še hujši so v Desus, Smc in Nsi, ki podpirajo tak način vladanja !!!!
hribi |  01 .07. 2020 ob  12: 03
Kriminalisti in tožilstvo opravita preiskavo suma kaznivega dejanja. In zaradi tega šef policije in notranji minister odstopita. Kaksni ljudje zasedajo najvišje položaje v državi?