PO ZRUŠENJU DELA STAVBE SREDI KOPRA: So bile res krive vremenske razmere?

Koper

Poročali smo o tem, da se je minuli petek v Kopru zrušil del stavbe. Del odpadlega napušča je pristal na terasi bara Circolo, a na srečo ni nikogar poškodoval. Časnik Primorske novice je stopil v stik z italijanskim podjetnikom Alfredom Cavallarom, ki je pred nekaj leti obnovil notranjost omenjene stavbe, streho in napušč. Ta je za časnik zatrdil, da je bila streha po obnovi "dobra", incident, v katerem je popustil del napušča, pa pripisal padavinam in burji.

Kot poročajo Primorske novice, je stavbo na Volaričevi 2 kupil poslovnež Roberto Cavallaro leta 2012. Na javni dražbi Mestne občine Koper je zanjo odštel 160.000 evrov. Kmalu zatem jo je začel obnavljati njegov oče, sicilijanski podjetnik Alfredo Cavallaro, ki je znan tudi kot prvi lastnik koprske trgovine Family Shop.

Dobro leto po nakupu so stavbo začeli prodajati. Kupili so jo Samoupravna skupnost italijanske narodnosti Koper in še dva posameznika. Po pisanju časnika so se trije etažni lastniki objekta v ponedeljek skupaj z odvetnico sestali s predstavnikom zavarovalnice, pri kateri je stavba zavarovana, in arhitektom, ki je sodeloval pri njeni obnovi. Ali bo škodo krila zavarovalnica, še ugotavljajo.

Deli novico:

kagumer |  09 .10. 2018 ob  16: 28
-2
Je padel napušč iz notranjosti stavbe? Pišete, da je obnavljal notranjost....
mente |  09 .10. 2018 ob  12: 17
-4
no zdaj ker je padlo nekaj prah blizu circolo in primorske novice, bo cel kazin..... ma prosim....