PO USPEHU LANIŠKA ŠE EKIPNE STOPNIČKE! Slovenski skakalci v Planici do drugega mesta

Slovenija

Slovenska četverica Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek je ekipno tekmo za svetovni pokal smučarskih skakalcev v Planici končala na drugem mestu. Pred 20.000 gledalci pod Poncami so Slovence po odličnem zadnjem skoku Stefana Krafta premagali Avstrijci. Tretje mesto so zasedli Norvežani.

Slovenija je bila po prvi seriji vodilna, četudi je po prvem skoku zasedala le šesto mesto. Toda razlike so bile male. Drugi so bili Norvežani z zaostankom 11,7 točke, tretji pa Avstrijci, ki so zaostajali še desetinko točke več od Norvežanov.

V drugi seriji je bila Slovenija pred zadnjo serijo v odličnem položaju, a je Kraft za kar 27,7 točke preskočil Laniška in Avstriji prinesel še tretjo zmago v tej sezoni na klasičnih ekipnih tekmah.

Kos, Prevc, Zajc in Lanišek so po osmih serijah zbrali 1682,6 točke, s čimer so imeli na koncu vsega 6,1 točke zaostanka za Avstrijci, Norvežani so na tretjem mestu zaostali še 27,4 točke več od Slovencev.

To so bile druge stopničke slovenske moške ekipe v tej sezoni. Tudi v Zakopanah in nazadnje v Lahtiju so slavili Avstrijci. Na tekmi na Finskem so bili Slovenci drugi, v Zakopanah pa četrti.

Zjutraj so v Planici izpeljali še v petek odpadlo posamično tekmo z eno serijo, ki jo je dobil Avstrijec Stefan Kraft. Drugi je bil najboljši Slovenec Anže Lanišek, tretji pa Poljak Piotr Žyla.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija