PO EKSPLOZIJI V PRILJUBLJENEM HOTELU SLAVNIH ŠTEVILO ŽRTEV RASTE: Reševalci verjamejo, da so med ruševinami še živi (FOTO, VIDEO)

Kronika

Smrtni davek petkove eksplozije zaradi pokvarjene plinske napeljave v hotelu Saratoga v kubanski prestolnici Havani se je do petka zvečer povzpel na 22 ljudi. Več kot 50 oseb pa je bilo ranjenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Reševalci so prepričani, da je v ruševinah še nekaj živih ljudi in jih skušajo rešiti. Med mrtvimi je najmanj en otrok, natančnih podatkov o ranjenih in pogrešanih pa ni.

Zgodovinski hotel s štirimi nadstropji uradno ni imel gostov, ker je bil sredi obnove, zato je število žrtev presenetljivo veliko. V hotelu so bili zaposleni, ki so se pripravljali na uradno odprtje, načrtovano za prihodnji torek.

Eksplozija je sicer uničila nekaj avtomobilov in avtobusov v bližini hotela, ki je znan po tem, da so v njem prenočevali slavni, kot so Madonna, Beyonce, Rihanna in Mick Jagger. Zaradi eksplozije se je zrušila tudi kupola bližnje baptistične cerkve.

Predstavnik državnega podjetja Gaviota Roberto Calzadilla, ki je lastnik hotela, je razložil, da je do eksplozije prišlo, ko so polnili plinski rezervoar. Zagotovil je, da ni šlo za bombo ali napad, ampak za nesrečo. To je potem zatrdil tudi predsednik države Miguel Diaz Canel, ki je obiskal prizorišče nesreče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija