PO DVEH MESECIH MOLKA SPREGOVORIL O MATEJU: "Ta oseba je bila vpletena v njegovo izginotje, jaz prejemam grožnje"

Kronika

Marko Markanović je skrbnik skupine na Instagramu 'Pogrešani Matej Periš' in Viber skupine 'Pravičnost za Mateja Periša'. Zdaj je prvič spregovoril za medije.

27-letni Splitčan Matej Periš, ki je izginil v noči na silvestrovo v Beogradu, je postal primer, ki je združil celotno regijo. Vsi si želijo, da bi ga našli živega in zdravega, zato mnogi poskušajo na nek način prispevati k preiskavi. Na družbenih omrežjih so se tako oblikovale skupine, preko katerih ljudje komunicirajo in poskušajo prispevati k razrešitvi skrivnosti pogrešanega Splitčana.

Marko Markanović je na družbenih omrežjih ustvaril skupini, katerih cilj je najti Mateja. Tako je skrbnik skupin 'Pogrešani Matej Periš' in 'Pravičnost za Mateja Periša'.

"Ustvarjenemu profilu sledi 20.000 ljudi, vsak dan pa ga obišče pol milijona uporabnikov. Danes ima vsak mobilni telefon, novice se berejo na telefonu, zato sem prišel na idejo, da odprem profil na družbenih omrežjih. Oglašajo se ljudje iz Hrvaške, Bosne, Srbije, Nemčije, Švedske, Amerike ...," pravi Marko in dodaja:

"Ponujajo večinoma finančno pomoč, velik je bil odziv ljudi, ki želijo finančno pomagati. Večina gleda videe, ki jih ljudje objavljajo na svojih YouTube kanalih, a moram dodati, da je velika težava v tem, ker nekateri 'fotošopirajo' video posnetke in fotografije, da bi si pridobili publiciteto. Obstaja veliko profilov, ki domnevno preiskujejo, a so daleč od tega," pravi.

Markanović trdi, da sta njegova profila na Instagramu in Viberju edina verodostojna in da je v nenehnem stiku z Matejevim očetom Nenadom Perišem. Neredko pa se pojavljajo tudi grožnje na profilu, pravi.

"Grožnje ponavadi pridejo do mene, ker vodim ta profil. Tega Nenadu ne javljam, ker ga nočem s tem obremenjevati. V kolikor dobim 10 groženj, odnesem mobilni telefon na policijo. Sicer pa vsako prijavo policisti preverijo, med njimi so tudi lažne, ki jih izločijo iz preiskave. Dobili smo prijave, da je bil Matej viden v Novem Sadu, Beogradu, a nobena od prijav se ni izkazala za resnično," je dejal Markanović.

Dodal je, da so se ljudje na omrežjih zelo slabo odzvali na Matejevo prijateljico Majo Sopta:

"Ljudje so se na Majo slabo odzvali, saj je imela v izjavah nekaj napak, ljudje so ogorčeni nad njo. Ali je bila vpletena ali ne, tega ne vem zagotovo. Verjamem, da je bila vpletena v to. Ne morem obtožiti osebe brez kakršnih koli dokazov, ampak pri vsem tem ima prste zraven."

Sam je v stiku z enim od Matejevih prijateljev, ves čas pa je tudi v stiku s srbsko in hrvaško policijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  24 .02. 2022 ob  07: 35
dejte regionalci,,res..piz....ija.
prenehajte s tem tipom
koga boli kurac , pa sej ni slovenec da bi nas moralo kaj zanimati
če nimate drugega dejte neke članke recepti none marije karkoli pa dejte ga srat s tem
apel in poziv TER PROŠNJA :
PRENEHAJTE S TEM IZGINULIM MOŠKIM (je hrvat in zginil je v srbiji, kaj ima to z nami še posebej na regionalu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
ZMANJŠAJTE TE JEBENE PODATKE OD KOVIDA KER JE BILO TRI LETA TEGA BUZERIRANJA PREVEEEEEEEČ
IN APEL ZA TAKOJŠNJE PRENEHANJE OBJAVLJANJA PREGLUPIH ČLANKOV TIPA V ZVEZI SAMA S SABO, KAKO JO RAZVNETI, KAKO BO DOŽIVELA NESLUTENE RAZSEŽNOSTI ORGAZMA, IPD--al objava naših kao "zvezdnic in vplinic ki gredo enkrat mimo kamere in so že oh in sploh ker to pa meji na NOROST a veste to?!
pa namesto tega dajte neke novice iz obale al pa recepte al pa pejte mal na teren svpeter padna zanigrad grožnjan dej ajdeeeeema dejte nekaj tašnega našega pristnega istrskega
obalabala |  23 .02. 2022 ob  20: 06
Pa koga boli k ta tip!!!!! Podenod podna ta. Regional. Kiti se daimajo novinarje a vsi clanki so kopiraj in prilepi.
Da tolko o tem mateju objavljajo pa so sigurno sklenili neko narocnino!… zalostno!
vseved |  23 .02. 2022 ob  18: 42
-1
Slaba limonada ala južnoameriške telenovele.
Piero Panin |  23 .02. 2022 ob  15: 45
Ma to je nadaljevanka,jutri bomo zvedeli se kej na kar nismo niti pomislili :-)
 |  23 .02. 2022 ob  10: 52
EVO GA SPET!

MA KAJ NEHATE OBJAVLJAT TA ČLANEK O TEM TIPU,,,NI SLOVENSKI DRŽAVLJAN..KOGA BOLI K..C
NEHAAAAAAAAAAJTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
MA VAM PLAČAM SAM DEJTE MIR S TEM ČLOVEKOM
NAJ PIŠEJO HRVATI AL PA SRBOSLAVCI O NJEM
ZAKAJ VI ZAKAAAAAJ