PET POŠKODOVANIH V DIVJEM ZASLEDOVANJU: Voznika ustavljali s stingerjem, nato trčil v policijsko vozilo (FOTO)

Kronika

Včeraj ob 19.37 so ilirskobistriški policisti opazili osebni avto Ford Mondeo, italijanskih registrskih številk. Pričeli so ga ustavljati, vendar voznik ni ustavil, temveč je pospešeno peljal naprej, skozi naselje Jasen, s hitrostjo kar 120 km/h, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Foto: PU Koper

Policisti so peljali za njim, odrejena je bila tudi uporaba stingerja, ki je bil ob 20. uri tudi uspešno uporabljen pred Divačo. Vozilo je peljalo naprej proti Divači, kjer so ga policisti ustavili, pri tem pa je voznik Forda bočno trčil v policijsko službeno vozilo Audi A4, ki ga je prehitevalo z namenom ustavitve, saj je bilo bežeče vozilo nevarno za ostale udeležence v prometu. Voznik in sopotnik sta bila lažje poškodovana, prav tako tudi trije ilegalni prebežniki, ki so bili odpeljani v ZD Kozina na pregled.

Foto: PU Koper

V ustavljenem osebnem avtomobilu sta bila dva vodiča, stara 30 in 28 let, oba državljana Pakistana, z urejenim statusom v Italiji oz. Avstriji. V avtomobilu zadaj so sedeli štirje državljani Pakistana, v prtljažniku pa še trije državljani Pakistana. Vodičema sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja in za kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Ilegalni migranti, razen dveh mladoletnikov, ki sta nastanjena v Centru za tujce, bodo vrnjeni na Hrvaško.

Foto: PU Koper

Našel svoj ukraden avtomobil

Občan iz okolice Sežane je obvestil policiste PU Koper, da je našel osebni avto Opel tip Corsa, reg. št. KP G1-499, ki so mu ga ukradli pred enim tednom, in sicer na makadamskem parkirišču v bližini naslova Prelože pri Lokvi. Vozilo je bilo odklenjeno in v kontaktu je imelo ključ. Policisti so opravili pregled in zbirajo informacije.

Kraje in vlomi

V Divači je nekdo vlomil v delovno tirno vozilo 'drezina', od koder je ukradel bakreno žico, v vrednosti 1500 evrov.

Včeraj popoldan so v eni od trgovin v Kopru prijeli moškega in žensko, oba iz Kopra, ki sta ukradla več kosov ročnega orodja, v skupni vrednosti več kot 330 evrov. Sledi jima kazenska ovadba.

Ponoči je nekdo vlomil v poslovni prostor v Bertokih. Odnesli so 100 evrov menjalnega drobiža in prenosno blagajno z gotovino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija