PEROŠA ODSTOPIL LE KOT PODŽUPAN, PREOSTALIH FUNKCIJ SE TRDNO DRŽI: Krmac pričakuje umik, Pikalo terja pojasnila

Koper

Res je, da je Patrik Peroša po hudem prometnem prekršku pred dobrima dvema tednoma, takoj ponudil odstop z mesta koprskega podžupana, ki ga je župan Aleš Bržan tudi sprejel. Ni pa Peroša odstopil z mesta generalnega sekretarja stranske slovenske Istre, Oljka. Prav tako še vedno vodi Slovensko univerzitetno športno zvezo (SUSA). Oljka bo o Peroševi usodi odločala na kongresu, pojasnila Peroše pa zahteva tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo.

Valter Krmac

Odkar je Patrik Peroša močno vinjen vozil 20 kilometrov v nasprotno smer po primorski avtocesti, se ni še pojavil v javnosti. Odstopil je kot koprski podžupan, ostale funkcije pa, kot kaže, namerava obdržati v rokah. Še vedno je namreč generalni sekretar stranke Oljka in kot pravi njen predsednik Valter Krmac, ne namerava odstopiti. "Naredil je veliko napako, s katero je izgubil svojo kredibilnost, zato sem pričakoval, da se bo umaknil," je za naš portal komentiral Krmac.

V Oljki bodo v kratkem sklicali kongres, na katerem bodo člani odločili o usodi Peroše. "Če ne bo izglasovan njegov umik, se bom umaknil sam," napoveduje Krmac. Oljka ima v koprskem občinskem svetu dve mesti, ki ju zasedata Peroša in Vida Gračnar.

Pojasnila od Slovenske univerzitetne športne zveze zahteva tudi Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport, saj organizacijo vodi Peroša, ki je tudi njen predstavnik v strokovnem svetu Republike Slovenije za šport. Pikalo zahteva, da se opredeli do svojega početja v zvezi s hudo kršitvijo cestnoprometnih predpisov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  18 .09. 2019 ob  14: 33
Tine, zakaj zadeve ne prijaviš policiji?
Darko |  18 .09. 2019 ob  14: 24
očitno je župan vedel za Perošo, za Draščića in tudi za Šamšala. Drugače bi jih takoj odstavil
Tine |  18 .09. 2019 ob  09: 47
Zakaj bi odstopil Peroša, če je na Marjetici postavljen za direktorja Bržanov sosed, ki je ponaredil prijavo za delovno mesto direktorja na Komunali. Več kot 10 let je bil brezposelen na Zavodu, nikoli imel direktorskih izkušenj, na intereuropi so ukinili delovno mesto, samo da se ga rešijo. In evo ga, pride s ponarejanjem do direktorskega mesta v Marjetici! Vprašanje je, ali je pri ponarejanju sodeloval Bržan in je pri tem sostorilec ali je Draščić nategnil župana.