KOPRSKI PODŽUPAN PIJAN PO AVTOCESTI 20 KM V NASPROTNO SMER: Patrika Perošo pred priporom rešila žena

Kronika

V noči na četrtek se je na primorski avtocesti odvil že dobro znan prizor. Kot smo poročali, je voznik osebnega avtomobila po avtocesti iz smeri Razdrtega proti Senožečam vozil v nasprotni smeri. 43-letnik z območja Kopra, je bil, po informacijah Primorskih novic, nihče drug kot koprski podžupan Patrik Peroša.

Patrik Peroša je na koprski občini zadolžen za šport.

V skopem policijskem poročilu, ki so ga poslali medijem, so na Policijski upravi Koper zapisali, da se je v noči na četrtek, ob 1.20, voznik osebnega avtomobila vozil po avtocesti v smeri iz Razdrtega proti Seožečam v nasprotni smeri. Potem ko so ga izsledili in ustavili na avtocesti na Kozini, so ugotovili, da gre za 43-letnega Koprčana, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,92 mg/l).

Perošo je pred nočjo za rešetkami rešila žena

Pridržanje ni bilo odrejeno, ker ga je po zaključenem postopku domov odpeljala soproga. Policisti so za konec še dodali, da mu sledi obdložilni predlog

To je pot, ki jo je v nasprotni smeri prevozil Peroša.

Iz policijskega poročila ni bilo razbrati identitete osebe, a po informacijah Primorskih novic, gre za koprskega podžupana zadolženega za šport iz stranke Oljka Patrika Perošo

Koprski podžupan je pravilno pripeljal po avtocesti iz Postojne, a je na razcepu Razdrto namesto proti Kozini zapeljal proti Vipavi. Najprej je vozil do prvega izogibališča na hitri cesti čez Rebrnice, nato obrnil in po nasprotni strani pripeljal nazaj na razcep Nanos, kje je hotel napako popraviti in se vrniti domov. A kaj, ko je zgrešil še enkrat, tokrat stran ceste.

Mesto, kjer je namesto pravilno proti Kopru zavil na nasprotno smer avtoceste.

Namesto, da bi pravilno zapeljal proti Kozini, je zapeljal na drugo stran avtoceste. V smeri iz Kozine proti Postojni je tako peljal kar dobrih 20 kilometrov, vse do odcepa za Divačo, s tem pa ogrožal tako sebe kot druge udeležence v prometu, piše časnik.

Nevarno vožnjo so prvi opazili Darsovi nadzorniki na avtocestni bazi na Kozini in obvestili policijo, ki je Perošo ustavila pri intervencijskem izvozu in ga pospremila do baze. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je koprski podžupan vozil krepko pod vplivom alkohola, napihal je 1,91 promila. Na licu mesta je izgubil vozniško dovoljenje. Če ponj ne bi prišla žena, bi noč prespal v priporu.

Patrik Peroša (skrajno levo) in Aleš Bržan (skrajno desno) se bosta sestala v ponedeljek zjutraj.

Peroša že ob podžupanski stolček?

Kot da situacija ni dovolj neprijetna, je na koprski občini ravno Peroša, kot podžupan za področje športa, zadolžen za promoviranje zdravega in odgovornega načina življenja. Za komentar smo Perošo že kontaktirali, njegovo izjavo bomo objavili takoj, ko jo prejmemo.

Po naših preverjenih informacijah je medtem koprski župan Aleš Bržan Perošo poklical na pogovor v ponedeljek zjutraj v stavbo mestne občine. A iz virov blizu koprskega župana smo izvedeli, da je njegova zgodba o podžupanovanju že zaključena. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
mente |  31 .08. 2019 ob  20: 15
clemente,
ja italijan star 80 let se lahko to zgodi.... ampak tukaj imamo oseba ker ima funkcija pod zupan, da je skos aktivnem v sport in da dela za Univerza na Primorskem...... pijan clovek pika.
clemente |  31 .08. 2019 ob  19: 14
-1
sem mislil da samo italijanom rata it kontra v avtocesto :)))
Koprčanec |  31 .08. 2019 ob  17: 48
11
Vam bom jaz povedal zakaj je Bržan postavil take ljudi. Ker drugih ni. Ker ni sposobnih ljudi, ki bi se bili pripravljeni sramotiti na sramotilnem odru javnosti. Vsak pameten že dela nekaj kar mu prinaša več kot mešanje blata na občini. Mene pa zanima drugo. Lepo bi nam bilo predstaviti rezultate in uspehe javne osebe Popoviča zdaj ko je uspešen podjetnik. Verjetno dela multimilionske projekte. Res ga je bilo škoda za župana , katerega plača je drobiž.
Lili |  31 .08. 2019 ob  12: 31
@Občan
Ja Evgenija in ostali mediji itak čakajo na navodila od stricev iz ozadja...kaj misliš, da ona dela kar tako po svoji presoji? E dragi moji, to je vse vodeno... In Bržanček je bil podprt od klike samo in le z namenom, da strmoglavi Popoviča in raja je spet nasedla. Sedaj ko je izpolnil poslanstvo, mu bodo pustili kakšno leto da ga serje, da ruši kar je bilo narejeno...ker povejmo si..tip in njegova ekipa pojma nimajo...in potem bo kako prevladalo nezadovoljstvo in ga bomo kao raja zamenjala..za tička ki ga je elita že pripravila in po TA PRAVI. Tako to gre...
Občan |  31 .08. 2019 ob  11: 48
19
Kje je zdaj Eugenija, da pripravi prispevek za RTV v svojem stilu?
mente |  31 .08. 2019 ob  11: 14
15
ko sem ze rekel problem je zmeraj alkohol ... tako da ni vazno kdo je, ampka vazno da bo kaznovam kot je treba..... dobro ves ce pijes ne smes vozit.....
zdaj mi poveste kateri podatek je prov (0,92 mg/l) ali napihal je 1,19 promila? prosim za odgovor in hvala
vseved |  31 .08. 2019 ob  11: 05
15
Vseeno malo pretiravate z obtožbami na račun župana. Je mogoče njegova krivda, da se je podžupan napil ko svinja?
 |  31 .08. 2019 ob  10: 36
16
Zelo zanimiva je ta ekipca od nasega zupana..
Lili |  31 .08. 2019 ob  10: 30
ja,aja.Če bi to naredil Popovič ali nekdo iz njegovega štaba, bi ga mediji in pljuvalci že raztrgali. In še to.. se lepo kaže kdo so tej posvečenci od Bržana z njim vred...
Tina K. |  31 .08. 2019 ob  10: 16
Ne razumem zakaj je Bržan postavljal na položaje take osebe. Zaradi prijateljstva? Ali?
Lahko bi lepo peljal, ampak povsod je dal samo prijatelje in preveč druge poslušal. Žal, se mu bo to pokazalo povsod kot negativna poteza. Padalo bo vse, po vrsti.
Škoda. Priložnost in jo tako spustit, ker se je tako pustil vodit.
joe jaxson |  31 .08. 2019 ob  10: 01
28
TELDO, dobro da ni koga pravilno vozečega poškodoval - ubil