NAPETEGA ČAKANJA JE KONEC: Znani so rezultati jesenskega roka splošne mature

Slovenija

Dijaki in vsi ostali, ki so splošno maturo opravljali v jesenskem roku, bodo danes seznanjeni z doseženim uspehom. Rezultate bo objavil Državni izpitni center, dijaki pa si jih bodo lahko ogledali s pomočjo šifre na spletu. K splošni maturi se je sicer v jesenskem roku prijavilo 1959 dijakov.

Tisti, ki so maturo opravili, se bodo lahko še vpisali na študij v okviru tretjega prijavnega roka, vendar samo še na tiste fakultete in programe, kjer so po drugem prijavnem roku še ostala prosta mesta.

K jesenskemu roku splošne mature se je prijavilo 1959 dijakov, kar je 32 manj kot lani. Ti so opravljali izpite iz 38 predmetov. Letošnji jesenski rok je trajal šest dni. Prvič je splošno maturo opravljalo 506 prijavljenih kandidatov (lani 451), 188 jo je ponavljalo v celoti, 479 kandidatov pa je opravljalo enega ali dva popravna izpita (lani 606). Drugi del izpitov je opravljalo 108 kandidatov, ki so splošno maturo pisali v dveh delih, 328 kandidatov pa je skušalo izboljšati oceno pri maturitetnem predmetu.

Skupaj s splošno maturo je potekal tudi jesenski rok poklicne mature. O rezultatih na poklicni maturi so bili dijaki seznanjeni 9. septembra.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija