V PIRANSKI OBČINI PO PRAZNIKIH PLAČLJIVA PARKIRIŠČA: Cena se bo spremenila v Strunjanu in Seči

Piran

S ponedeljkom se zaključuje obdobje brezplačnega parkiranja na zunanjih javnih parkiriščih občine Piran ter dvourno brezplačno parkiranje v starem mestnem jedru Pirana in garažni hiši Arze. Okolje Piran bo z omenjenim datumom ponovno uvedlo plačljiv režim parkiranja na vseh zunanjih javnih parkiriščih v Strunjanu, Portorožu, Luciji, Seči in Piranu.

Območje obveznega plačevanja bo poleg tega po prvomajskih praznikih zajemalo tudi parkirne površine na cesti Obala od odcepa za Koprsko cesto do krožišča pri Podvozni ulici, ki so bile od 1. oktobra brezplačne, so sporočili z Okolja Piran.

Cene parkirnin bodo ostale nespremenjene - z izjemo parkirišč v Strunjanu in Seči, kjer bo za vsako začetno uro parkiranja po novem treba odšteti en evro oz. 10 evrov za ves dan, plačilo pa bo možno na parkomatih, preko SMS sporočil ali mobilne aplikacije.

Imetniki abonmajev lahko podaljšajo njihovo veljavo ali pridobijo informacije za izdajo novih abonmajev na telefonski številki 05 617 50 00 do 10. maja. Občane bodo na ponovno obračunavanje parkirnine v tednu med 4. in 10. majem opozarjali nadzorniki Okolja Piran.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  29 .04. 2020 ob  16: 26
Zakaj že vi to zaračunavate parkirnino?
Zakaj računate Pirančanom? Oni tam že tako težko živijo.
Računajte v Portorožu... Parkirnino, ker so tam turisti.
Zakaj računate Lucijčanom? Saj tam živijo.
Lucija je spalno naselje in ne turistični kraj.

Enkrat bito morala biti tema pogovora z občinarji.
Je namen samo kasirati denar.
Bomo počakali naslednje volitve.čarli |  29 .04. 2020 ob  14: 56
Fajn, po eni strani prepoved med občinami, po drugi strani manjko denarja zaradi turistov
vi kar zaračunavajte, itak še nekaj časa ne bo turistov in mult zaradi parkiranja.
Bernardo |  29 .04. 2020 ob  11: 56
@alfa parkiranje na parkirišču za mestno tržnico v Kopru je zastonj za prvo uro parkiranja. Po preteku prve ure pa se plača po 1€ za vsako nadaljnjo uro. Preden pišeš bedarije vsaj preveri kaj pišeš.
alfa |  29 .04. 2020 ob  11: 35
-7
matr kako se jim mudi kasirat parkirnino ,tudi koprska trznica!!!! vsaj tam bi lahko dali 1 uro brezplacno ,da gres kupit zelenjavo,ce ze toliko zelijo pomagat lokalnemu kmetijstvu..