PALEONTOLOGI SO BILI V ZMOTI: Fosil dinozavra najden pri Trstu ni bil, kar so mislili, da je

Trst

Raziskovalci so danes sporočili, da so v bližini Trsta odkrili najpomembnejše italijansko najdišče fosilov dinozavrov, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Na najdišču Ribiško naselje so odkrili vsaj sedem novih fosilov dinozavrov, med katerimi je eden skoraj v celoti ohranjen, so sporočili paleontologi.

Foto: Facebook Musei di Trieste/Museo di storia naturale 

Raziskovalci so na območju nekdanjega kamnoloma apnenca odkrili ostanke sedmih do enajstih dinozavrov, med katerimi je bil eden še posebej ohranjen. Fosil so poimenovali Bruno.

Bruno je rastlinojedi dinozaver iz rodu Tethyshadros insularis, ki je na območju živel pred 80 milijoni leti. Raziskovalci so prvi primerek vrste v Italiji odkrili pred 30 leti in ga poimenovali Antonio.

Strokovnjaki so nove ostanke primerjali z ostanki prvega primerka. Ugotovili, da so prvi ostanki pripadali mlademu osebku in ne pritlikavi vrsti, kot so verjeli do zdaj.

Mednarodna raziskovalna skupina, ki jo je vodil Federico Fanti z Univerze v Bologni, je svoje ugotovitve objavila v reviji Scientific Reports.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija