PALČICA POMAGALČICA BO OBDARILA VEČ KOT 270 OTROK ŠIROM SLOVENIJE: Postanite božični škratek tudi vi!

Koper

Obalno društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki se je tudi letos odločilo za dobrodelno decembrsko akcijo obdarovanja otrok. "Srčnost in sočutje naših škratkov, kljub negotovim časom, ki jih zdaj živimo, spet premikata meje mogočega. V manj kot sedmih dneh se je odzvalo že več kot 210 donatorjev, ki bodo osrečili naše sončke," so pred slabim tednom dni zapisali na svojem Facebook profilu. V dobrodelni akciji, ki otrokom nariše nasmeh na obraz in prižge iskrice v očeh, pa lahko sodelujete tudi vi. 

V društvu bodo z njihovo pomočjo obdarili otroke širom Slovenije. "Obdarovanci so naši hudo bolni sončki in njihovi sorojenci ter socialno ogroženi otroci, ki obiskujejo vrtce ali šole, ki z nami po celi Sloveniji zbirajo plastične zamaške in papir," nam je pojasnila predsednika društva Larisa Štoka in nadaljevala:

"Vsaka taka ustanova ima palčka ali palčico, ki je prostovoljec društva. On otroka 'čuti' in se poveze s starši. Prvo leto smo v obdarovanju za praznično sočutne dni s škratki obdarili nekaj čez 30 otrok, drugo leto 183, letos se v zelo kratkem obdobju približujemo že 270 otroškim nasmejanim obrazom z iskricami sreče v očeh." Kot dodaja gonilna sila društva, so hvaležni vsem donatorjem za izkazano zaupanje. "Iz paketkov sije srčnost in zaupanje," pravi.

????ŠKRATKI ZA PRAZNIČNO SOČUTNE DNI???? Srčnost in sočutje naših škratkov, kljub negotovim časom, ki jih zdaj živimo, spet...

Objavil/a Larisa Štoka dne Sobota, 20. november 2021

Ob prejetju paketka otroci, ki so obdarjeni, v zahvalo škratku pošljejo svojo risbico, nekateri pa mu podarijo tudi svojo fotografijo s prejetimi pokloni. "Te fotografije niso nikoli javne, saj spoštujemo varstvo osebnih podatkov naših otrok," poudari Štoka. "Otrok in njihovih staršev nikoli ne preverjamo, saj zaupamo čutenju palčkov, ki z nami gradijo dobrodelno pot, ki premika meje mogočega."

Odziv na dobrodelno akcijo je vsako leto večji, kar pomeni, da so škratki zagotovo na pravi poti. "Kljub negotovim časom, ki jih živimo, naši otroci niso številke, ki so prikazane v nekih ustanovah," so jasni v društvu.

Kaj je v paketkih sreče in kako postati 'škrat', ki nosi darila? 

"V paketih sreče je eno toplo oblačilo, nogavičke in izpolnjena želja, ki nam jo otrok prišepne. Dodano je še kaj sladkega ali kakšna malenkost za osebno higieno," so zapisali na Facebook strani društva.

Čas za oddajo paketa sreče je do 17. decembra. Paket se lahko pošlje po pošti ali preda na Obali. Pred tem pa v društvu škrate prosijo, da fotografirajo 'kupček empatije', ki so ga pripravili z ljubeznijo.

Če bi želeli tudi vi postati 'božični škratek,' se obrnite na društvo, kjer vam bodo zaupali ime vašega obdarovanca, njegovo starost, številko nogavičk, jopice ali hlač in eno skrito željo, ki mu jo boste lahko prav vi izpolnili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija