PAHOR SE BO SESTAL Z VODJAMI VEČINE PARLAMENTARNIH STRANK: Govorili bodo o izhodu iz krize in predsedovanju EU

Slovenija

Predsednik republike Borut Pahor se bo danes na skupnem srečanju sestal s predsedniki parlamentarnih strank. Govorili bodo zlasti o izhodu iz krize zaradi epidemije covida-19 in predsedovanju EU.

Borut Pahor

Srečal se bo s predsednicama in predsedniki parlamentarnih strank Janezom Janšo (SDS), Tanjo Fajon (SD), Zdravkom Počivalškom (SMC), Matejem Toninom (NSi), Karlom Erjavcem (DeSUS), Alenko Bratušek (SAB) in Zmagom Jelinčičem Plemenitim (SNS). Za srečanje se nista odločila predsednik LMŠ Marjan Šarec in koordinator Levice Luka Mesec.

Pahor, ki se je že večkrat javno zavzel za vzpostavitev dialoga in sodelovanja med parlamentarnimi strankami, je prepričan, da bi bili tudi pri soočanju z epidemijo uspešnejši, če bi bilo vzpostavljeno sodelovanje. Na srečanju s predsedniki parlamentarnih strank bi rad preveril stališča o svojem predlogu, da bi bilo dobro, da bi stranke dosegle strinjanje o osredotočenju na spopad z epidemijo in okrevanju po njej, pa tudi o predsedovanju EU.

Še pred skupnim srečanjem se je z večino prvakov parlamentarnih strank sestal na dvostranskih srečanjih z namenom, da bi izmenjali ali pa morebiti uskladili stališča glede najbolj strateških vprašanj do rednih ali predčasnih volitev.

Predsednik LMŠ Šarec, ki ni sprejel vabila na pogovor, se je na Pahorjev poziv k skupnemu srečanju v začetku meseca odzval s predlogom, naj se Pahor temeljito pogovori s predsednikom vlade Janšo. Pahorju je med drugim očital, da je molčal ob vseh poskusih uničevanja pravnega reda. Tudi koordinator Levice Mesec je Pahorja opozoril, da je demokratični sistem v globoki krizi in da za zagotovitev varstva načel ustavnega reda ni nihče bolj odgovoren od predsednika republike. V drugih strankah pa so večinoma poudarili pomen političnega dialoga.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  24 .02. 2021 ob  09: 47
Hlapček Borut bo spet klečeplazil pred diktatorjem!