PADLI SO TOPLOTNI REKORDI: Danes na Primorskem do 24 stopinj Celzija!

Slovenija

V Sloveniji so včeraj ob sončnem in toplem vremenu ponekod izmerili rekordno visoko temperaturo zraka za februar. Najtopleje je bilo na Štajerskem, Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer se je ogrelo do 21 stopinj. Najvišjo temperaturo so zabeležili v Osilnici, 23,2 stopinje, in v Slovenskih Konjicah, 21,3 stopinje Celzija. Izredno toplo pa bo danes predvsem na Primorskem. 

V Osilnici in Slovenskih Konjicah je bila včeraj izmerjena enaka temperatura kot 29. februarja leta 1960. Rekordno visoke temperature zraka za februar so izmerili tudi v Iskrbi pri Kočevju, 20,4 stopinje, Babnem Polju 19,2, Davči 18,7, na Kumu 16,7 in Nanosu 12,6 stopinje Celzija, kažejo podatki Agencije RS za okolje.

V višinah k nam v anticiklonu doteka zelo topla in suha zračna masa, ki vsebuje tudi nekaj saharskega puščavskega prahu. Nad Ljubljano je bilo včeraj zjutraj med 1100 in 1500 metrov od 10 od 11 stopinj Celzija. Sonce je po nižinah močno ogrelo ozračje in ponekod se je segrelo celo nad 20 stopinj Celzija.

Danes na Primorskem do 24 stopinj 

Rekordno toplo bo tudi danes. Zjutraj bo ob -3 do 3, ob morju okoli 5 stopinj Celzija, najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, v notranjosti Primorske do 24 stopinj Celzija. Sicer pa bo jasno, v notranjosti Primorske bo pihala šibka burja.

Tudi v četrtek in petek bo jasno, ponekod na severovzhodu bo zjutraj možna kratkotrajna megla. Čez dan bo še zelo toplo.

V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, zapihala bo šibka burja. Drugod se bo nekoliko pooblačilo, nekoliko se bo že ohladilo, piše Arso. 

Kljub lepemu vremenu obisk visokogorja tudi v prihodnjih dneh močno odsvetujejo, za svoje cilje naj si ljubitelji gora raje izberejo nižje in manj strme vrhove.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija