OTROŠKA PEFIJADA NA BONIFIKI: Vrtčevski otroci so se preizkusili v igrivem krosu, teku z ovirami in elementarnih igrah

Koper

Konec septembra je Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem (UP PEF) v okviru Evropskega tedna mobilnosti (16. - 22. 9. 2021) in Dneva slovenskega športa (23. 9. 2021) organizirala Otroško PEFijado, ki se jo je udeležilo 60 otrok iz koprskega Vrtca Delfino Blu, s katerim si bo fakulteta z novim študijskim letom delila novo telovadnico na Izolskih vratih v Kopru.

Zavedanje pomena telesne dejavnosti se začne že na predšolski stopnji, zato je UP PEF za tri skupine otrok (Stelline, Orsetti, Coccinelle) v torek, 28. septembra 2021, organizirala Otroško PEFijado. Vreme je bilo tokrat naklonjeno, zato je dogodek potekal v Športnem parku Bonifika. Otroci so se s pomočjo študentov (Andraž Corn, Alma Jesenko) ter njihovih mentorjev - visokošolskih učiteljev s področja kineziologije in didaktike športne vzgoje (Giuliana Jelovčan, Irena Kleibencetl, Andrej Kocjan, Iztok Retar, Bojan Šturm, Tadeja Volmut) preizkusili v igrivem krosu, v okviru katerega so se pomerili v 400 metrov dolgem teku z ovirami, ter spremljajočih elementarnih igrah.

Veselje je bilo nepopisno, tako s strani vrtčevskih otrok kot predstavnikov z UP PEF. "Sodelavci s katedre za šport vedno z veseljem organiziramo tovrstne dogodke za otroke, saj tako obogatimo vrtčevski in šolski program ter pripomoremo k nadgradnji našega strokovnega dela, ki se odraža v posredovanju praktičnih vsebin študentom," je ob organizaciji tretje Otroške PEFijade povedala Giuliana Jelovčan.

Na koncu so na svečani podelitvi vsi sodelujoči prejeli medaljo z znakom Evropskega tedna mobilnosti.