OPOZORILO PRED VELIKO VROČINO NA PRIMORSKEM! Trajala bo vsaj do nedelje

Slovenija

Danes bo pri nas sončno, popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj vročinskih neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 35 stopinj Celzija. Do nedelje bo predvsem na Primorskem in v mestnih središčih velika toplotna obremenitev, opozarja Agencija RS za okolje.

V soboto bo pretežno jasno, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 22, najvišje dnevne od 30 do 33, na Primorskem do 36 stopinj Celzija

V nedeljo bo dopoldne sončno, popoldne pa bodo nastajale krajevne nevihte. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Vročina bo v notranjosti popustila.

Do nedelje bo predvsem na Primorskem in v mestnih središčih velika toplotna obremenitev!

Italijo zajel Lucifer

Tudi Italija je v objemu vročinskega vala s temperaturami do 40 stopinj Celzija. Predvsem starejši imajo zaradi visokih temperatur precej zdravstvenih težav, poročajo italijanski mediji.  Ob hudi vročini so morali številni starejši poiskati zdravniško pomoč zaradi omedlevice in kolapsa ožilja. Na urgencah bolnišnic v Milanu in Rimu so obravnavali tudi mnoge starejše, ki so imeli težave s srcem ali dihanjem ali so dehidrirali.

Velika vlažnost zraka na severu Italije ter vroči afriški vetrovi na jugu države prispevajo k temu, da se zdi temperatura zraka še višja, kot je v resnici, poročanje medijev povzema avstrijska tiskovna agencija APA. Vremenoslovci napovedujejo, da bo vročina nekoliko popustila v začetku prihodnjega tedna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija