Omerzel se bo odpovedal obnovitvi pogodbe z Darsom

Po dveh ministrskih odstopih v le petih dneh je bil danes pod drobnogledom infrastrukturni minister Samo Omerzel. Na Darsu so za Kanala A potrdili, da je vse pripravljeno na obnovitev ene od pogodb z ministrovim zasebnim podjetjem Lastinski, ki za Dars od leta 2008 vzdržuje cestne vremenske postaje. Omerzel se bo obnovitvi pogodbe odpovedal.

Minister za infrastrukturo in prostor Omerzel je 2. aprila ob zaprisegi v DZ predsedniku stranke DL Gregorju Virantu in 90 poslancem obljubil, da novih poslov z državo po tem, ko mu potečejo obstoječi, s položaja ministra ne bo sklepal.

Pogodba, ki naj bi jo želeli z Družbo za avtoceste v RS (Dars) obnoviti, je sicer potekla 27. oktobra. Ker ima ministrovo podjetje ekskluzivno licenco proizvajalca cestnih vremenskih naprav, so se dogovarjali za obnovitev poslov, so na Darsu potrdili za omenjeno televizijo.

Podjetje Lastinski, ki je v stoodstotni lasti ministra, je z Darsom med letoma 2008 in 2011 podpisalo pet pogodb v skupni višini dobrih 900.000 evrov, eno pogodbo za obnovo vremenskih postaj ter štiri pogodbe za njihovo vzdrževanje.

Na vprašanje, ali se poslu odpoveduje, je dejal, da se odpoveduje 150.000 evrom. Dodal je, da je njegovo podjetje že leta ekskluzivni zastopnik za švicarsko podjetje Boschung ter da se ta licenca ni obnavljala, temveč je bila vedno v lasti podjetja. Pojasnil je še, da se z vsemi posli ne ukvarja, saj direktor podjetja korektno opravlja svoje delo.

se bo zato |  28 .11. 2013 ob  16: 39
preko njegovih bližnjih denar pral, banditi