Zamaške tokrat zbirajo za otroke iz Cetor

Izola

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Društvo za kulturo, šport in razvoj vasi Cetore pričenjata z novo akcijo zbiranja zamaškov. V sklopu projekta "Dedek Mraz prihaja na podeželje" se bo tako do izteka koledarskega leta zbiralo plastične zamaške za nakup otroških igral za igrišče v Cetorah.

Zbiranje zamaškov je na ŠOUP-u v okviru projekta PreProstoVoljni že ustaljen projekt, ki poteka po celotni Obalno-kraški regiji. V zadnji akciji, v kateri je bilo zbranih rekordnih dvajset ton plastičnih zamaškov, so šestletni Juliji iz Kopra z zbranimi sredstvi omogočili nakup vozila. Tokratna akcija, ki bo trajala vse do izteka koledarskega leta, je namenjena otrokom iz vasi Cetore.

Zamaške je mogoče oddati na številnih zbirnih mestih po Obali, zbirni center pa so prostori študentske organizacije na Gortanovem trgu 15 v Kopru, kamor jih lahko prinesete vsak delovnik, za odvoz večjih količin pa pokličite na telefonsko številko 031 452 000. Več informacij o humanitarni akciji in zbiranju zamaškov najdete na www.soup.si.

Z zbranimi sredstvi bomo pomagali pri nakupu igral za otroško igrišče, ki bo končano predvidoma v poletnih mesecih. "Veseli nas, da smo lahko del projekta, s katerim z majhno pozornostjo pričaramo nasmeh na otroških obrazih. Na tem mestu pozivam vse vrtce, šole, ustanove, podjetja in srčne posameznike, da z zbiranjem zamaškov pomagamo dedku Mrazu osrečiti naše najmlajše," sporoča Nastja Slokar, sekretarka za socialo in študentsko problematiko ŠOUP.

 

Deli novico: