OKRNJENA KREDIBILNOST: Sij od uprave Perutnine Ptuj pričakuje odstop

Slovenija

Slovenska industrija jekla - Sij, ki neposredno in posredno obvladuje večinski delež Perutnine Ptuj, od uprave Perutnine pričakuje, da prevzame odgovornost in odstopi, potem ko se je ptujska družba znašla v središču sredinih kriminalističnih preiskav.

Sij, ki je neposredno lastnik skoraj 46 odstotkov in posredno petih odstotkov Perutnine Ptuj (preko opcijske pogodbe štirih oseb iz Holdinga PMP), po besedah izvršnega direktorja za korporativno komuniciranje v Siju Denisa Manceviča ne more prevzeti odgovornosti za dejanja tretjih oseb, zoper katere potekajo kazenske preiskave.

"Ugled in kredibilnost družbe, ne le Perutnine Ptuj, temveč tudi Sija, je močno okrnjen, zato si težko predstavljamo normalno poslovanje družbe in delovanje uprave Perutnine Ptuj v danih razmerah. Od uprave Perutnine Ptuj pričakujemo, da prevzame odgovornost in odstopi," je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani poudaril Mancevič.

Ob tem se je Mancevič obregnil na poročanje nekaterih medijev, da naj bi Sij štirih fizičnim osebah za delnico Perutnine Ptuj plačal 14 evrov. "Kdo je prišel do izračuna, na podlagi kakšne analize, cenitev," se je vprašal in dodal, da vrednost PMP niso le delnice, ki jih ima v Perutnini, temveč tudi drugo premoženje. Mešanje ali izpostavljanje, da bo nekdo dobil za ceno Perutnine več, kot je bila dokapitalizacijska cena, je po njegovi oceni zavajajoča.

Zoper Sij ne poteka kazenska preiskava

Zoper Sij po njegovih pojasnilih ne poteka kazenska preiskava, nihče tudi ni bil pridržan. Uprava Sija je v sredo sodelovala s policijo, tudi sam postopek, ki je trajal štiri ure, je po Mancevičevi oceni potekal zelo korektno. V Siju so policiji omogočili dostop do vseh gradiv, ki so jih zanimala.

Mancevič je danes zagotovil, da se prevzemna postopka, tako Perutnine Ptuj kot PMP nadaljujeta. Za delnico Perutnine Ptuj bodo ponudili osem evrov, kolikor je znašala dokapitalizacijska vrednost, medtem ko bo cena za delnico PMP 100 evrov. To je po njegovih pojasnilih poštena vrednost.

Deli novico: