ODZIV NA OBUPANO BREZPOSELNO MAMICO IZ KOPRA: "Delam na črno karkoli, da pokrijem stroške, načenja mi zdravje"

Slovenija

Pred dnevi smo pisali o mladi mamici iz Kopra, ki ob dveh majhnih otrocih nikakor ne more dobiti službe. Na naš članek se je odzvala še ena mamica dveh otrok, ki že štiri leta poskuša dobiti službo, a je vedno znova zavrnjena. Ob koncu ali v začetku meseca ji velikokrat zmanjka denarja za hrano.

Stiske ljudi, ki so ostali brez dela, zajedajo v življenje mladih družin. Pred dnevi smo pisali o mladi Koprčanki, ki intenzivno išče službo že vse od aprila. Je mati eno in dve leti starih otrok in prav onadva naj bi bila vzrok, da je pri delodajalcih vedno znova zavrnjena.

32-letnica je trgovka po poklicu, otroka obiskujeta vrtec in na številnih razgovorih za zaposlitev se je zataknilo pri vprašanju: koliko otrok imate in koliko so stari. Po koncu porodniškega dopusta je preprosto nihče noče zaposliti. Tudi do denarne socialne pomoči ni upravičena, ker naj bi imel partner previsoko plačo in tako shajajo z njegovim prihodkom ob odplačevanju stanovanjskega kredita.

Na članek se je odzvala še ena bralka v stiski, ki ne želi biti imenovana, njene podatke hranimo v uredništvu. Tudi ona je mati dveh šoloobveznih otrok, ločena, službo pa išče že štiri leta.

"Tudi jaz sem na robu obupa. Kamorkoli grem na razgovor, dobim zavrnjeno. Še bolj boleče je, ker ne dobim zdravniškega spričevala. Zavedam se, da sta otroka na prvem mestu, zato delam na črno karkoli, da pokrijem stroške. Hudo je in mi je začelo načenjati zdravje," je zapisala.

Najhuje je, ker ji ob koncu oziroma v začetku meseca zmanjka denarja. Velikokrat nima s čim kupiti hrane, kaj šele, da bi pokrila vse stroške.

"Ni samo na Primorskem problem. Tudi na Koroškem je velika kriza, sploh, če si oddaljen iz mesta," je še dodala bralka s Koroške.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
čarli |  24 .09. 2020 ob  12: 26
25
Denar za rome gre iz pokojninske blagajne, izvedel iz zelo zanesljivega vira.
Hvala državi, da lahko z našim prigaranim denarjem, kateri nam pripada za pokojnino, podpirate razmnoževanje bodočih R volilcev.
In tako si oni privoščijo na račun pokojninskega sklada dopust v hotelih Kempinski ipd., navadni državljani pa pišejo krute zgodbe v časopisih in medijih.
va cagar |  24 .09. 2020 ob  11: 45
aja, pa starša socialno podporo
va cagar |  24 .09. 2020 ob  11: 44
25
partner dela, odplačuje kredit in plačuje davke. pri ciganih vsi kradejo, ne plačajo nobenega davka in dobijo za vsakega otroka cca.400 eur od državice oz. nas