ODPUŠČANJ V CIMOSU MORDA NITI NE BO? Nekateri sami dali odpovedi, naročil je veliko

Koper

Odpovedi pogodb o zaposlitvi presežnim delavcem koprskega Cimosa še niso bile vročene in naj bi jih predvidoma izročali prihodnji teden, je za STA potrdila Nevenka Bandelj iz koprskega zavoda za zaposlovanje. Cimos proizvodnega obrata v Senožečah trenutno ne zapira, presežnih pa naj bi bilo okoli 30 delavcev, predvsem iz tovarne v Kopru.

Direktorica koprske območne enote zavoda za zaposlovanje Bandljeva je za STA potrdila pisanje današnjih Primorskih novic, da odpovedi Cimosovim delavcem, ki naj bi jih začeli vročati v začetku tega tedna, še niso vročili, pač pa naj bi se to zgodilo predvidoma prihodnji teden.

Po informacijah, ki so jih prejeli na zavodu, proizvodnje v Senožečah trenutno ne zapirajo. Skupno naj bi bilo presežnih okoli 30 oseb, in sicer predvsem iz tovarne v Kopru, je še navedla Bandljeva.

Kot so danes poročale Primorske novice, naj bi bil glavni razlog za zamik odpuščanj v velikem številu naročil. Poleg tega so iz tovarne v Senožečah nekateri delavci odšli sami, službo pa našli pri drugih delodajalcih. Tako se je sprostilo nekaj delovnih mest, v Cimosu so jih ponudili svojim delavcem iz koprske lokacije, ki bi sicer lahko ostali brez službe. K temu pa je treba prišteti še rast naročil.

Stanislav Gorjup iz sindikata KNSS Neodvisnost je za časnik sicer ocenil, da brez odpuščanj verjetno vendarle ne bo šlo. "Kdaj bodo vročali odpovedi in koliko jih bo, je težko napovedati, ker ne vemo, koliko časa bo trajala rast naročil. Kdo ve, lahko pa se obrne tudi drugače in odpuščanje sploh ne bo potrebno," je dodal.

Deli novico:

GOLJUF |  12 .01. 2018 ob  08: 21
PREDSEDNIK sindikata KNSS Neodvisnost je Stanislav GOLJUF in ne GORJUP...dejte to popravit!!
lukec |  12 .01. 2018 ob  00: 22
Vabim vas v luko delat nujno potrebujemo delavne mrljive kulturne ,solidno izobražene z znanjem jezika predane sodelavce za 3 izmensko delo.....pon.........petek,..pon...........nedelja...,v tem ciklusu nepretrgoma vse dni v letu..........prisrčno vabljeni.
Piki |  11 .01. 2018 ob  15: 26
Ta teden kolikor jaz vem niso odpustili se nobenega.je pa zanimivo to da tisti kateri naj bi bili presezni delavci so jim dali moznost da lahko grejo delati v senozece a se 1 mesec nazaj se je govorilo da bo najvec preseznih delavcev prav v senozecah in to celo med 60 in 70 delavcev.zanimivo je tudi to da tej ki naj bi sli sedaj delati v senozece jih je vecina(60-70%)brez vozniskega izpita.kaj lahko sklepamo iz tega?samo da recejo da niso dali nobenemu odpoved.upam da bo kdo pritisnu na vodilne in bojo dobili sluzbeni kombi kar jim tudi pripada ker javnega prevoznega sedstva za use 3 izmene sigurno ni!!!!
delavec |  11 .01. 2018 ob  12: 11
ta teden so jih odpustili že okoli 15