ODKRILI NOVO RAZLIČICO KORONAVIRUSA: Ima še več mutacij od omikrona

Svet

Medtem ko se svet sooča z bliskovitim širjenjem izredno nalezljive koronavirusne različice omikron, so znanstveniki v Franciji že pred tedni identificirali novo različico koronavirusa, ki ima še več mutacij od omikrona, kar 46, poroča danes vrsta tujih medijev, med njimi britanski Independent.

O odkritju nove različice je sicer že 10. decembra poročalo več francoskih medijev, saj so takrat znanstveniki z inštituta za preučevanje nalezljivih bolezni IHU Mediterranee Infection v Marseillu javnost prvič seznanili s svojim odkritjem.

Članek na to temo so nato prejšnji teden objavili na spletni strani medRxiv, namenjeni brezplačni distribuciji še neobjavljenih elektronskih besedil s področja medicine, kliničnih raziskav in sorodnih zdravstvenih ved.

Kot pišejo, so v svoji analizi potrdili kar 46 različnih mutacij, ki jih drugje po svetu doslej niso zaznali, od tega polovico na t. i. proteinu S. Prav mutacije na tem bodičastem proteinu, s pomočjo katerega koronavirus prodre v celice in se razmnožuje, so bistvene za učinkovitost cepiv proti covidu-19.

Z novo različico B.1.640.2, ki ji po imenu inštituta pravijo tudi IHU, se je potrjeno okužilo najmanj 12 ljudi na jugovzhodu Francije, na območju Marseilla. Prvi oz. indeksni primer je bila odrasla oseba, polno cepljena proti covidu-19, ki je bila pozitivna na testiranju po vrnitvi iz Kameruna.

Njen vzorec so poslali v sekvenciranje, s katerim v Franciji sistematično spremljajo koronavirusne različice, pri čemer so odkrili atipično kombinacijo treh mutacij na proteinu S. Med njimi je mutacija E484K, zaradi katere bi lahko bila različica odpornejša na obstoječa cepiva, in pa mutacija N501Y, zaradi katere bi utegnila biti bolj nalezljiva.

A o novi različici IHU je doslej znanega malo in nikakor še ni jasno, ali je nevarna in ali se bo razširila. Strokovnjaki ob njenem odkritju zaenkrat predvsem izpostavljajo, da to potrjuje velik pomen genomskega opredeljevanja oziroma sekvenciranja, saj je razvoj novih različic virusa sars-cov-2 izredno hiter in nepredvidljiv.

Francoskega odkritja zaenkrat tudi še ni vzela pod drobnogled Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) oziroma se še ni uvrstilo med različice, ki jih ta spremlja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  04 .01. 2022 ob  23: 52
-2
Ma dovolj casa je minilo da vsak ve zase,tisti ki ima za krepat naj krepa cim prej.
Isto kot bi terau muslimana da se prekrsti v kristjana,ma boli te kur...c
manemebasat |  04 .01. 2022 ob  22: 33
Pred dvema letoma so to vse bile teorije zarote. Danes je vse resnica. So se nam ljudje smejali, ko smo govorili, da bodo cipirali ljudi. Na Svedskem so jih ze 5 ali 6000. Sedaj se nam smejejo, ko pravimo, da hocejo vzpostaviti socialni kredit. Nekaj takega, kot pike na vozniskem dovoljenju (sedaj mi je jasno zakaj so uvedli te pike ... da narod privadijo na ta sistem). Ce bos priden in ubogljiv, bos lahko nakupoval, potoval, se zdravil, uporabljal storitve drzavnih aparatov... ce pa ne, bos socialno izoliran in bos lahko crknil kot pes! Se tvoji prijatelji in sorodniki, ki te bodo imeli na socialnih omrezjih te bodo izbrisali, ker jim tako ne bos nizal socialnega kredita. Vse bo shranjeno v cipu pod kozo. Totalitarizem in diktatura. Vi se pa kar smejte, to vse prihaja.
manemebasat |  04 .01. 2022 ob  22: 08
Torej, ce ga nihce ni izoliral, kako so lahko naredili ''cepivo'' za virus, ki ga ne poznajo?
Bayliner |  04 .01. 2022 ob  22: 07
-5
Vso srečo ti želim. Če bi bilo tako enostavno, bi marsikdo šel recimo v lekarno ali Sanalabor in se pozdravil. Ko pa te začne dušiti, boleti v prsih, oteži dihanje, ne verjamem, da si lahko sam pomagaš. To ti lahko povem, ker poznam nekaj primerov, en je celo sorodnik, ki bi brez zdravniškega zdravljenja v UKC (10 - 14 dni) bili danes pokojni. Pa recimo primer ženske, ki se je namerno družila z obolelo hčerko. Rezultat? 12 dni intenzivne s kisikom!?
manemebasat |  04 .01. 2022 ob  22: 07
Te mutacije so zaradi cepiva! In vse ostale mozne bolezni srca ozilja pljuc, zaenkrat. Spontani splavi so ze na 82%. Rak pa se pride v naslednjih letih.
manemebasat |  04 .01. 2022 ob  22: 04
Se spomnes, ko se je vse skupaj zacelo in so v Bergamu kao umirali en za drugim? Prepovedali so obdukcije. Zakaj? A mogoce truplo siri virus? Mrtvec ne kaslja ali pljuva! Italiajnski zdravniki so ne glede na nerazumljive ukaze, da naj ne delajo obdukcij, jih vseeno naredili. Ugotovili so, da je to vse eno samo vnetje. In zdravstvo, je zaradi ukazov teh ki izvajajo genocid nad svetovno polulacijo, preopovedalo dajanje protivnetnih zdravil pacientom. Da kao skodijo. In ti pricakujes od mene, da grem v toisto bolnisnico, v roke tem krvnikom? Ah in se to, ce ze govorimo o Bergamu ... leto pred plandemijo so cepili proti navadni gripi skoraj celo mesto, in starcke po domovih vse. Ze takrat je v cepivu bil grafenov oksid. Ce mislis, da so to bale, si poisci studijo Dr. Campra, ki je dokazal, da je v cepivih grafenov oksid. NIHCE de danes tega se ni demantiral. Zakaj? Ker je res!
Obala1 |  04 .01. 2022 ob  22: 03
Virusa Covid izven celično ni izoliral zaenkrat se nihče …to ne rabi spraševat ker je ze znan odgovor …niso pa logične te hitre in čudne mutacije virusa prehlada ops Covida ( no v laboratoriju je vse možno ) …vsi se spomnijo virusa prehlada ki je ponavadi mutiral ( malenkostno ) enkrat letno no kaj je zdaj ?
manemebasat |  04 .01. 2022 ob  21: 41
NIti jaz tebi ne zelim nicesar slabega. Ce bi jaz fasal ta prehlad, bi se zdravil tako, kot sem se vedno do sedaj. Ce bi pa fasal to zadevo, ki sedaj krozi zaradi cepljenih ljudi, bi se zdravil z
Glutation
N-acetilcisteina
Cink
Malatonina
Zeolit
Astaxantina
Quercetina
Vitamin D3
lipoicno kislino
mlecni badelj
Sedaj mi pa ti povej prosim, ce ves, ce je kdo do sedaj izoliral virus sars covid 19?
Obala1 |  04 .01. 2022 ob  21: 39
Verjetno so to različico odkrila Krek, Pretnar ali Beovicka? Krema našega zdravstva hahaha
@nemebasat imaš prav, to je tudi razumeti iz izjav treh hrvaških ustavnih sodnikov in njihovih izjav kako se krši Ustava ter kako del ustavnih sodnikov dela v funkciji politike
Bayliner |  04 .01. 2022 ob  20: 48
@ basač - Nekaj te bom vprašal. Da se razumemo, nobenemu in tudi tebi ne želim nobene bolezni, niti Covida, ki ga sicer ne priznavaš. Če bi slučajno zbolel za Covidom (!?), ali se boš pozdravil sam doma? Če bi bilo potrebno zdravljenje v bolnici, bi prostovoljno šel tja? Če bi potreboval zdravila, bi zdravnike spraševal kaj je v vseh tistih nekaj deset različnih zdravilih? Ti je kaj mar za življenje, ali bi vztrajal doma do konca?
manemebasat |  04 .01. 2022 ob  20: 46
-2
In kazenski zakonik
manemebasat |  04 .01. 2022 ob  20: 25
-3
Grozim? A potem je Ustava Republike Slovenie ena sama groznja?Vsi, ki sodelujejo pri tem genocidu BODO SEDELI! In ti, barka za po jezeru ... nimas pojma kaj se dogaja.
1