OD NARDINA BODO ZAHTEVALI POJASNILA: Na kakšen način bo zagotavljal kontinuiteto dela v Izoli ob vodenju šempetrske bolnišnice?

Izola

Svet zavoda Splošne bolnišnice Izola bo na redni seji danes popoldne od direktorja Radivoja Nardina zahteval nekaj pojasnil, saj je bil v začetku oktobra imenovan tudi za v.d. direktorja splošne bolnišnice v Šempetru pri Gorici. Člane sveta izolske bolnišnice namreč zanima, na kakšen način bo Nardin zagotavljal kontinuiteto dela v Izoli.

Radivoj Nardin

Vodenje šempetrske bolnišnice je kot vršilec dolžnosti prevzel na željo ministra za zdravje Aleša Šabedra za leto dni. Kot je ob prevzemu povedal Nardin, jo želi rešiti rdečih številk in urediti skrhane odnose. Najprej si je Nardin vzel čas, da ugotovi, kje se trenutno nahaja šempetrska bolnišnica, saj bo le tako lahko kasneje začrtal potrebne ukrepe za rešitev nastalih težav. "Ponovila se je zgodba izpred petih let iz bolnišnice Izola, vendar ni za vreči puško v koruzo. Verjamem, da se bomo s podobnimi koraki, z vztrajnostjo in sodelovanjem izmazali in da bomo čez pet let prav na istem, kot je sedaj Izola ali še na boljšem," je ob prevzemu vodenja povedal Nardin.

Pri delu in sanaciji poslovanja v šempetrski bolnišnici naj bi mu pomagala zdajšnja ekipa najtesnejših sodelavcev iz izolske bolnišnice. Nardin je avgusta letos popisal novo pogodbo za vodenje Splošne bolnišnice Izola za naslednja štiri leta. Svetnike izolskega javnega zavoda zato zanima, na kakšen način bo potekalo sodelovanje s strokovnimi sodelavci ene in druge bolnišnice, torej urnik, odzivnost in tudi razpoložljivost.

Na današnji seji se bodo svetniki seznanili tudi s tekočim poslovanjem izolske bolnišnice in s potekom razpisa za strokovnega direktorja, ki se zaključuje prav danes. Funkcijo vršilca dolžnosti je od odhoda Feliceja Žiže v državni zbor opravljal ginekolog porodničar Dušan Deisinger.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  25 .10. 2019 ob  10: 02
@tine, lahko utemeljiš to z razvojem? Sam na srečo redko rabim zdravnike, zelo pogosto pa žal sorodniki in sem pogosto taksi služba. V bolnišnici se stalno nekaj gradi, razvija, ... več kot prej v desetletjih. Na vrsti si skoraj do minute, ti njihovi vrstomati bistveno zmanjšajo čas, ki bi ga sicer zjutraj porabili s čakanjem na šalter, .... Kar pa zadeva čakalne dobe, malo spremljaj dnevno časopisje, to je vseslovenski problem, ne bolnišnice Izola. Razumem samo, da ga pač ne maraš, morda osebna zamera ali slaba izkušnja, ne vem. Imam sicer slabe in dobre izkušnje, ampak tako je povsod, še najslabše sem imel v UKC pred leti.
Tine |  25 .10. 2019 ob  09: 19
@td

Seveda ima Nardin napake, in sicer napake v razvoju. To, da prihrani denar zaradi neizvajanja storitev pacientom, ne pomeni uspešnega poslovanje. Izolska bolnišnica je med ljudmi še na slabšem glasu kot je bila in se je izogibajo, če je le mogoče. Nič od nič.
td |  24 .10. 2019 ob  11: 50
Tukaj bi si lahko samo želeli, da bi ga bilo možno klonirat in postavit za direktorja še vseh drugih bolnišnic in tudi za ministra. Dovolj spremljam že nekaj časa, imam nekaj svojih izkušenj, dovolj poznam ljudi. Seveda ima tudi napake, ampak dosegel je v par letih, mislim, da že prvih 2, kar prej niso v desetletjih ostali. Edina šibka točka ostaja nova urgenca, kjer pa je šlo za projekt po celi Sloveniji kar vem, pa vprašanje koliko lahko vpliva tam.
Tine |  24 .10. 2019 ob  10: 21
-3
Pustite ga, da gre v šempeter, se ga bomo vsaj v sbi rešili. Kamjonđina.
Istriano |  24 .10. 2019 ob  08: 17
11
Ne skrbeti, karkoli se da Nardinu, da vodi bo delovalo. Koliko je bilo prej direktorjev SBI Izola in so vsi so samo še povečali zadolženost te bolnice. Nardin je edini, ki je spravil SBI iz minusa in uredil še mnogo drugih stvari v zvezi s to bolnico. Svet zavoda Splošne bolnišnice Izola se lahko samo uči od Nardina, dobro bi pa bilo, da bi Ministrstvo za zdravje omogočilo izdajo priročnika, ki bi ga napisal Nardin za druge direktorje bolnišnic v naši državi, ki večinoma delajo minus.