OBČINA PIRAN NAD NENADZOROVANO REKLAMIRANJE: Občane poziva, naj umaknejo nedovoljene panoje

Piran

Občina Piran je pripravila javni poziv vsem fizičnim in pravnim osebam, ki imajo postavljene reklamne objekte brez potrebnih dovoljenj, da jih odstranijo najkasneje do 10. aprila 2019.

"Bliža se začetek nove turistične sezone. Naše kraje bodo obiskali številni obiskovalci, med katerimi bo mnogo enodnevnih gostov in tistih, ki si pri nas privoščijo daljši oddih," javni poziv začenja piranski župan Đenio Zadković, ki opisuje, da je ena izmed prioritet piranske občine spodbujanje in krepitev trajnostnega turizma, katerega del je tudi skrb za čisto in urejeno okolje.

"Številne promocijske table, kažipoti in velika plakatna mesta, ki so v zadnjih letih nenadzorovano preplavili naš javni prostor, žal ne prispevajo k večji urejenosti okolja. Neenotno oblikovane obvestilne table in reklamni objekti, ki so v večini primerov postavljeni ob varovalnih pasovih cest, javnih poteh, pločnikih, zelenicah, drogovih javne razsvetljave, prometnih znakih in pročeljih hiš, kazijo in onesnažujejo naše kraje," menijo v kabinetu župana, zato pozivajo vse fizične in pravne osebe, ki so brez ustreznih občinskih dovoljenj postavile reklamno obvestilne table ob javnih cestah in poteh, v varovalnih pasovih, na zelenicah, ob pločnikih, na drogovih javne razsvetljave, prometnih znakih in fasadnih pročeljih, da jih odstranijo najkasneje do 10. aprila 2019.

"V kolikor reklamne obvestilne table ne bodo odstranjene, jih bo na stroške lastnika začela odstranjevati Občina Piran," so še napovedali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija