OBALNO DRUŠTVO DONIRALO 300.000 EVROV: "Za družine, ki brez te pomoči ne bi zmogle živeti prijaznega vsakdana"

Koper

Obalno društvo Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki se je v teh težkih trenutkih, ki jih med epidemijo novega koronavirusa preživljajo številne družine, odločilo pomagati "otrokom in staršem, ki brez te pomoči ne bi zmogli živeti prijaznega vsakdana". Tako je v aprilu Zvezi prijateljev mladine Slovenije in Zvezi prijateljev mladine Moste Polje doniralo kar 300.000 evrov.

Predsednica društva Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki Larisa Štoka

Denar, ki ga je obalno društvo Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki namenilo socialno ogroženim družinam, je bil zbran v sklopu obširne vseslovenske humanitarne akcije Podari življenje – Za Krisa. Spomnimo, da se je za zdravljenje malega Krisa Zudicha iz Kopra zbralo več kot tri milijone evrov. Z zbranimi sredstvi je društvo že omogočilo Krisovo zdravljenje v Ameriki, hkrati pa pomagalo še 18 otrokom. "In še mnogim bomo pomagali," pravijo v društvu.

????V OBJEMU SOČUTJA???? V času največje slovenske humanitarne akcije Podari življenje - Za Krisa ste dobrodelni škratki...

Objavil/a Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki dne Četrtek, 02. april 2020

"V dneh negotovosti, ki jih sedaj živimo, pa se bomo škratki priključili tudi humanitarnima programoma Botrstvo in Veriga dobrih ljudi. Škratki bomo postali botri otrokom, ki v teh dneh ostajajo tudi brez te pomoči," so zapisali na svoji Facebook strani.

V začetku aprila so tako z visokim nakazilom razveselili Zvezo prijateljev Mladine Moste Polje in Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Obema so nakazali po 150.000 evrov. Kot pravijo, so s tem v teh težkih trenutkih izkazali "razumevanje in sočutje do otrok in staršev, ki brez te pomoči ne zmorejo živeti prijaznega vsakdana".

Na računu društva v skladu 'Za Kirsa' ostaja še nekaj več kot 1,1 milijona evrov.

????V OBJEMU SOČUTJA???? V času največje slovenske humanitarne akcije Podari življenje - Za Krisa ste dobrodelni škratki...

Objavil/a Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki dne Torek, 07. april 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija