O PROSTITUCIJI V IZOLI, PIRANU, LUCIJI IN SEŽANI: "Tožilstvo jih imenuje žrtve, policisti pa jih še sami spolno zlorabljajo"

Kronika

Pred koprskim sodiščem sodijo članom družine Vatovci in Nebojši Mišeljiću, ki jim očitajo prostitucijo v piranskem lokalu Tri papige, v lucijskem lokalu Nikita, v izolskem lokalu Dolce Vita in sežanskem lokalu Faraon. V preiskavo so bili vpleteni tajni policijski delavci, ki naj bi 'preizkušali' ponudbo v lokalih. Zagovornik enega od obtoženih Branko Gvozdić tožilstvu očita, da so policisti ženske spolno zlorabili, pišejo Primorske novice.

Odvetnik Branko Gvozdić, ki pred kazenskim sodiščem brani prvoobtoženega Fadila Vatovcija, je pred dnevi na koprskem sodišču opozoril, da "v tem primeru ni šlo za noben navidezni odkup kot recimo pri drogi. Dejansko je šlo za seks. To je bila konzumacija seksa. Tožilec dekleta imenuje žrtve in potem pošiljate policiste, da te žrtve še sami spolno zlorabljajo", pišejo Primorske novice.

Omenjenemu Vatovciju, njegovemu sinu Fatimirju Patriku, hčerki Sanji in Nebojši Mišeljiću specializirano tožilstvo očita, da so od začetka leta 2008 do konca leta 2011 s prostitucijo 13 deklet zaslužili vsaj 77.000 evrov. Novačili naj bi dekleta iz Dominikanske republike, s Filipinov in iz vzhodnih evropskih držav, piše časnik. Pri tem naj bi jim obljubili dober zaslužek s plesom in animacijo, a naj bi jih nato postopoma uvedli v prostitucijo. Dekleta naj bi bila prisiljena delati vsaj šest noči tedensko, od pijače naj bi prejemala največ petino zaslužka, od spolnega odnosa in erotičnega plesa pa polovico plačila.

Fotografija je simbolična.

Lokale so obiskovali tudi tajni policijski delavci, ki jih je koprsko sodišče pred dnevi zaslišalo preko video povezave iz drugega prostora, s popačeno sliko in glasom. Vsi trije naj bi preizkusili spolno ponudbo deklet. Tožilec Jože Levašič je na opozorilo odvetnika Gvozdića povedal, da je šlo v teh primerih za plačilo storitve. Tovrstno policijsko delovanje ni dovoljeno šele od leta 2017, pred tem pa je bilo popolnoma zakonito, piše časnik.

Kot je na sodišču povedal eden od policijskih agentov, je plačal penino in odšel z dekletom v zgornje prostore, kjer naj bi se pogovarjala in pila, do spolnega odnosa pa naj ne bi prišlo, ker je 'imel strah'. V drugem primeru naj bi z dekletom prišlo do spolnega odnosa, za katerega je plačal 200 evrov in naj bi trajal približno pol ure. Agent naj bi še povedal, da ga je v apartma z dekletom napotil Fadil Vatovci.

Fotografija je simbolična.

Drugi agent je pred sodiščem povedal, da so mu dekleta v sežanskem Faraonu že ob prvem obisku ponudila spolne usluge. Spolne odnose naj bi imel, po navedbah časnika, s tremi dekleti. Za to je moral plačati penino in 100 evrov za storitev dekletu.

Tretji policijski agent je povedal, da je bil po njegovih ugotovitvah Nebojša vodja lokala, Fadil pa njegov nadrejeni. Še eden agent pa je povedal, da se je s kolegoma pretvarjal, da bi najel ali kupil enega od Fadilovih lokalov, še piše časnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  06 .12. 2018 ob  14: 04
50
Po 30 letih delovanja v prostituciji in preprodaji mamil po Izoli oz. Obali oni še vedno zbirajo dokaze, preizkušajo dekleta ter razpravljajo na sodišču. Po moje, izgon celotne družine, skupaj s sorodniki, prijatelji in znanci ter še ene 100 njihovih bratov zraven, tako za rezervo.