NPU ovadil Zorana Jankovića

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so na specializirano državno tožilstvo podali kazenske ovadbe v zvezi s prodajo zemljišča na Vojkovi ulici, poroča POP TV. Ovadeni naj bi bili trije zaposleni na ljubljanski občini, med njimi tudi ljubljanski župan Zoran Janković in vodja oddelka za urejanje prostora Miran Gajšek.

Občina naj bi ob vednosti župana prodala zemljišča

Kot poroča POP TV, je občina ob vednosti župana Jankovića prodala zemljišča v Ljubljani za dober milijon evrov, čeprav niso bila njena, denarja pa kljub pozivom ni hotela vrniti.

Zemljišča, v skupni izmeri 1648 kvadratnih metrov - 1356 kvadratnih metrov velika parcela 513/3 je v naravi parkirišče, parcela 513/6 pa zelenica, ob Vojkovi cesti v Ljubljani so že od leta 1976 v zasebni lasti več podjetij, tudi ministrstva za obrambo in podjetja PNZ. Toda občina je zemljišča leta 2009 prodala za dober milijon evrov, kot da so njena in kot da so prosta vseh bremen.

Ko je kupec, podjetje Tritonis, hotelo graditi garažo in poslovne prostore, pa so ugotovili, da zemljišče sploh ni bilo občinsko. V začetku letošnjega leta je bil na sodišču tudi poskus poravnave, vendar do rešitve ni prišlo.

Fani62 |  11 .10. 2013 ob  10: 56
To so samo politična prepucavanja. Naj delajo raje kaj bolj pametnega.
cvetka |  10 .10. 2013 ob  23: 05
ja, sam si je kriv, zakaj pa je privolil v kandidaturo za precednika PS...