NOVI ŠARMER NISSAN JUKE, PRESNETO DOBER AVTOMOBIL: Greste en krog?

Koper

Nissan Juke, ki se je na tržišče pripeljal pred skoraj desetimi leti, je odslej na voljo v novi generaciji novega avtomobilskega razreda kompaktnih mestnih terencev. Iz otroškega pobalina se je razvil v lepega, varčnega, pametnega, marljivega, zanesljivega, športno aktivnega in razgledanega študenta. Pravi šarmer z drzno zunanjostjo, po genih pa še vedno Japonec.

Linije kupejskega mestnega terenca novi Nissan Juke kombinira z občutno več prostora v kabini, tako za noge kot za glave potnikov. Prtljažnik je prostornejši kar za petino. Sodobna notranjost pa postavlja nove standarde na področju dizajna.

Iz prve generacije se je zapeljalo na evropske ceste več kot milijonov Jukov. Vožnja z novim je še vedno enako zabavna kot nekoč, ponuja višjo raven zmogljivosti in več tehnologij. Notranjost ponuja prefinjen slog in udobje, nov je položaj za voznika ter prijazno upravljanje. Novi so materiali na armaturni plošči, vratnih oblogah in prostoru za noge, na dotik so mehki, dajejo občutek visoke kakovosti.

Ekskluzivna nova barva karoserije Fuji Sunset

Za obliko novinca bi lahko rekli, da je posrečen križanec coupe-crossover. Sedi se nekoliko višje, kar omogoča dobro preglednost naprej in vstran, zadnji del pa se zaključuje s kupejevskim dizajnom v slogu lebdeče strehe.

Juke bo še toliko lepši v kateri izmed živih barvnih kombinacij, kjer prednjači ekskluzivna nova barva karoserije Fuji Sunset. Za prepoznaven videz in svetlobni podpis, ki tudi z masko hladilnika dokazuje odraslost, je po zunanjih merah (4,21 x 1,80 x 1,60) še vedno izredno okreten.

Skrb za varnost ima novi Nissan Juke že v osnovi, saj ima že od osnovnega nivoja opreme vgrajenih vrsto tehnologij, ki skrbijo za dodatno varnost pri vožnji. Gre za tehnologije, ki so bile še pred kratkim rezervirane samo za vozila višjih razredov.

Opremljen je s sistemom za inteligentno zaviranje v sili, ki prepozna tako vozila kot ovire, pešce in kolesarje. Juke voznika opozori na nenamerne menjave voznega pasu, če voznik manevra ne nakaže s smernikom. Varnost dodano dviguje pomočnik za prepoznavanje prometnih znakov in sistem za avtomatsko upravljanje dolgih luči.

Najvišji nivo opreme pa prinaša sistem za prepoznavanje utrujenosti voznika. Spremlja vzorce vožnje in predvidi zmanjšano pozornost voznika ter ga na to opozori. Inteligentni sistem za nadzor nad vozili v mrtvem kotu opozori voznika na vozila v mrtvem kotu in z rahlim zaviranjem prepreči, da bi zamenjal vozni pas, če ima ob boku drugo vozilo in obstaja nevarnost trčenja.

Pri zadenjskem manevriranju pride prav sistem nadzora prečnega prometa zadaj, ki spremlja promet za vozilom in voznika opozori, če se karkoli nepredvideno približuje vozilu.

Novi Nissan Juke je deležen Nissanove Tehnologije ProPILOT, s katero so se doslej lahko pohvalili le nekateri večji in električni bratje. Obvladovanje zadrževanja vozila znotraj voznega pasu se posebej dobro obnese na avtocesti, v navezi s prilagodljivim tempomatom, ki skrbi za prilagajanje hitrosti in varnostne razdalje. 

Če je opremljen z avtomatskim menjalnikom in sistemom Traffic Jam Pilot, je vožnja v zastojih veliko manj stresna. Sam zna slediti prometu tako, da samodejno zavira in se zaustavit ter spelje in pospešuje do nastavljene hitrosti ali omejitve.

Za pomoč pri vožnji ponuja tudi sistem kamer, ki prinašajo 360-stopinjski pogled okoli vozila, ki olajša parkiranje. Štiri kamere ustvarijo pregledno sliko okolice s prikazom na 20-cm oziroma 8-palčnem barvnem zaslonu na dotik.

Edinstven občutek pri vožnji ponujajo Nissanove zabavne tehnologije

Najnovejši večpredstavnostni sistem NissanConnect ima vgrajeno navigacijo in omogoča povezljivost pametnega telefona z vozilom preko aplikacij Apple Carplay in Google Auto, ki vsebino s telefona preslikata na osrednji zaslon v avtomobilu. Preko njega lahko dostopate do glasbe, sporočil in drugih aplikacij.

Ozvočenje Bose Personal Plus in zvočniki, vgrajeni v vzglavnike voznikovega ter sovoznikovega sedeža, pa poskrbijo za 360-stopinjsko reprodukcijo zvoka.

Aplikacija NissanConnect Services omogoča zaklepanje in odklepanje, prižiganje in ugašanje luči  ter aktiviranje hupe na daljavo. Načrt potovanja si lahko pripravite kar doma in ga preko aplikacije pošljete v vozilo, ki bo samodejno pričelo z navigacijo ob začetku vožnje.

Preizkusite ga

Trgo ABC, ki z današnjim dnem znova odpira vse svoje poslovalnice, vas vabi na testno vožnjo novim Nissan Jukom. Zagotavljajo vam, da boste navdušeni.

Deli novico: