Novi izolski radar med vikendom ujel kar 2.580 prekrškarjev

Izola

 V petek, 5. junija 2015, je bil na občinski cesti med Simonovim zalivom in Belvederjem postavljen stacionarni radar, ki meri hitrost voznikov v smeri iz Belvederja proti Izoli. Podatki občinskega redarstva že po prvem vikendu kažejo, da več kot 55 % voznikov na tem odseku vozi s hitrostjo višjo od dovoljene, to je 50 km/h. 

Prejšnji petek je bil okoli 11. ure na občinski cesti, ki pelje od Belvederja proti Simonovem zalivu, postavljen radar. Že na isti dan so bili ugotovljeni kar 703 prekrški: 617 prekrškov od 50 km/h dalje, 60 od 63 km/h in 26 primerov, ko so vozniki peljali več kot 70 km/h. Na ta dan se je skozi odsek zapeljalo dobrih 2.500 avtomobilov.   

Podobno število prekrškov je bilo ugotovljeno tudi v soboto in nedeljo, ko je bila cesta še dodatno obremenjena s prometom: v soboto je odsek prevozilo 3.642 osebnih avtomobilov, v nedeljo pa 4.204, k čemur je gotovo pripomoglo ugodno vreme in začetek turistične sezone. Sorazmerno pa je naraslo tudi število prekrškov: v soboto jih je radar zabeležil 910, v nedeljo pa 967, ko je bila izmerjena tudi najvišja prekoračena hitrost, in sicer 95 km/h.

Vozniki do 19. junija ne bodo oglobljeni 

V prvih dveh tednih, od petka, 5. junija do petka, 19. junija, vozniki na tem odseku sicer ne bodo oglobljeni, saj Občina Izola v tem času zgolj zbira podatke o prekrških na tem cestnem odseku. Že po prvih nekaj dneh pa zbrani podatki potrjujejo domnevo, da vozniki ne upoštevajo omejitev hitrosti in te kršijo v še večjem številu, kot so kazali predhodno zbrani podatki. 

Deli novico:

izola |  14 .06. 2015 ob  21: 03
kaj je pro bono, kam se zaletavaš, kaj ti ni jasno......
ribar |  11 .06. 2015 ob  16: 00
vsi izolani, ki bojo fasali multo od tega radarja, so istočasno dobili anka potrdilo, da so zatelebljeni ko wosli ...

radar je tam za forešte in uni, ki tega ne zastopi, naj plačava
pips |  09 .06. 2015 ob  20: 48
Zakaj je prehod za pešce v ul.cankarjev drevored še vedno neoznače,brez signalizacije in še luči se ugašajo za radi "padca napetosti-po županovo",oziroma napake ki se ji reče šparanje na račun Izolanov ki so vselej v nevarnosti pri neosvetljenih in neoznačenih prehodih.Lani so se na tej cesti dogajale nesreče in gospod župan nam je ulično razsvetljavo vklopil za mesec dni,lih toliko da folk pozabi.Da ne govorimo o delu redarjev ki še vedno najbolj pridno oglobijo domačine,sve se plača sve se vrača!Nisem proti radarju je pa še bolj nevarnih pik v samem mestu za katere so krivi župan in vladajoča taktika šparanja na račun življena občanov.
@MALO MORGEN |  09 .06. 2015 ob  14: 03
Haha, zakaj samo obala? a je drugje v tej gnili državi kaj drugače? recimo v MB, že ki je govora o radarjih......lajali na ulicah, da odstavijo župana, pridejo volitve in ga izvolijo nazaj?!?! Mislim WTF?!?! Mi slovenci smo vsi za pred strelni vod......da se razume, slovenija je do črnega kala, naprej je obala!
RESNICA |  09 .06. 2015 ob  07: 53
Zakaj ni table, ki opozarja voznike na hitrost. Tako da opozarja da vozijo prehitro ali da se zahvali ker vozijo varno. Očitno je cilj pobrati kazni ne pa cilj VARNOST.
Jagodje |  09 .06. 2015 ob  06: 42
10
Ne stujte blodit in pametovat z nekimi ovinki, legendami pločniki in zidovi.
Na tem cestnem odseku se vozi 50 km/h in pika..
Redko kdaj te avto spusti cez 2 prehoda za pešce (kjer ima pešec prednost)..
Spoštuj predpise in vozi se kakor je prav ali pa plačuj kazni. vosu
Pro bono |  09 .06. 2015 ob  06: 30
No...še 1x se vidi da so Ribari navadne ovce proti violam.
murje |  08 .06. 2015 ob  21: 53
Včasih so bile na ovinkih iz Belvederja proti Izoli prave hitrostne dirke, saj je bila ta cesta prav ustvarjena za to. Res pa je, da so bila drevesa usodna za kar nekaj posameznikov, ki so prihajali iz diskov in veselic. Pod drugi strani bi lahko rekli, da je imel prav vsak ovinek svojega junaka. Ta odsek ima pravzaprav veliko dušo in spomin Izolanov.
Vse to so začeli sedaj spreminjati s preširoko narejenim pločnikom, ki ponekod dosega 1/3 vozišča, saj je ponekod potrebno zelo paziti, da se na vozniem pasu podrsa mimovozečega avtomobila. Na desno pa imamo grozeči previsoki robnik, ki ne omogoča varnega umika, saj je ob minimalni napaki voznika, nesreča ali trk takoj prisoten. Da o raznih adaptacijah in velikih zidovih, za katerimi se skrivajo bazeni, ki so potekala v Faraonovi dolini, ravno ob času del modernizacije, te že legendarne ceste, ki bi jo radi še bolj zapečatili in še bolj semaforizirali, tako, da bo še bolj podobna ostalim našim anahronizmom v cestni politiki, da o prometu in varnosti na Obali niti ne govorimo. Da ob tem ne govorimo o zvito in prav zaslužniško postavljenih radarjih tik pred križišči v Izoli, niti ne govorimo. Mimogrede tudi to, lastnika Zvoneta iz slaščičarne Zvon so povozili, ko je bil na prehodu za pešče, praktično v križišču za Jagodje in Izolo, kjer je praktično že mirujoči in stoječi promet. Če kdo kdaj tam posedi in uživa ob dobrotah, potem ve, da vsem tistim, ki vozilo v smeri proti Belvederju, noben semafor in omejitev ne pomaga. Zato, pa je še vedno živ spomin na vse tiste, ki so ostali na in ob cesti.
farej |  08 .06. 2015 ob  20: 59
zdaj bo denarja za ureditev prešernove ceste lopovski biznis
hahahaha |  08 .06. 2015 ob  19: 42
hahahah pizda sm porsran sm ze dau denar na stran za kazen hahahahah zdej bojo padali koscki
Money For Nothing |  08 .06. 2015 ob  19: 12
muzko do tilta : Dire Straits - Money For Nothing
Now look at them yo-yo's that's the way you do it
You play the guitar on the MTV
That ain't workin' that's the way you do it
Money for nothin' and chicks for free!
spet jz |  08 .06. 2015 ob  18: 44
-1
kaj zda? še ne gori? šta se tu čeka :)
1