"NOVAKA ZADRŽUJEJO V GROZNIH RAZMERAH": Oče je dogajanje primerjal s križanjem Jezusa (VIDEO)

Svet

Po tem, ko se je prvi igralec teniške lestvice Novak Đoković pritožil na odločitev avstralskih mejnih organov, da mu prekličejo vizo zaradi neveljavne zdravstvene izjeme za pogoj obveznega cepljenja, ki je zahtevan za vstop v državo, posledično pa za igranje na tamkajšnjem teniškem turnirju, so ga avstralske oblasti namestile v poseben hotel za priseljence v Melbournu. O razmerah, v katerih živi, sta včeraj spregovorila njegova starša. Avstralske oblasti pa so danes sporočile, da preverjajo vize ostalih teniških igralcev v državi z zdravstvenimi izjemami za cepljenje ob začetku teniške sezone.

Dogajanje v Avstraliji je poskrbelo za izjemen odziv po vsem svetu, predvsem v njegovi domovini. V Beogradu ga je pred skupščino podprlo več tisoč navijačev, njegov oče Srđan pa je sina označil za veliko žrtev in zapornika Avstralije. Pred stavbo srbske skupščine se je včeraj popoldne zbralo več tisoč ljudi, ki so izrazili podporo Đokoviću v njegovem boju, da bi lahko vstopil v Avstralijo. Zborovanje je potekalo na pobudo njegove družine, zbrane je nagovoril tudi njegov oče.

"Novak je Srbija, on predstavlja svoboden svet. Hvala, ker ste prišli, da se bomo zanj skupaj borili," je ob tem dejal njegov oče in napovedal, da se bodo protesti nadaljevali vsaj še danes oziroma vse dotlej, dokler ne bo Novak Đoković dočakal rešitve.

Na novinarski konferenci je nato oče med drugim avstralsko dogajanje z njegovim sinom primerjal s križanjem Jezusa in dodal, da je "Novak luč na koncu predora in da se bo z njim in Srbijo boril celoten Balkan".

O razmerah, v katerih živi srbski tenisač, je spregovorila njegova mati. Kot je povedala, je z njim opravila krajši telefonski pogovor, v katerem ji je Novak priznal, da ne more spati. "Njegova namestitev je grozna. To je le majhen hotel za priseljence, če mu sploh lahko rečemo hotel. Obdan je z insekti, vse je umazano, povrh vsega pa je še hrana grozna," je povedala gospa Đoković.

Medtem je avstralska notranja ministrica Karen Andrews zanikala, da bi bil Đoković "ujetnik", glede na to, da lahko prosto zapusti Avstralijo, kadar koli želi. "Đoković ni ujetnik v Avstraliji," je v intervjuju na radiu dejala ministrica in dodala: "Svobodno lahko zapusti državo kadar koli želi, kar bi mu mejni organi tudi omogočili."

Po drugi strani pa je, kot je poročal BBC, podpredsednik avstralske vlade Barnaby Joyce dejal, da bi morali številko ena svetovnega tenisa izgnati iz države, če se bo izkazalo, da njegove navedbe o izjemah pri cepljenju pri vstopu v Avstralijo ne držijo. Dodal je še, da si "bogataši ne bi smeli domišljati, da lahko potujejo po svetu in mislijo, da so nad zakoni drugih držav".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  09 .01. 2022 ob  15: 39
laž ima kratke noge !
Miura |  07 .01. 2022 ob  21: 11
Grafenov oksid deluje tudi pri nekaterih na tem portalu ....
manemebasat |  07 .01. 2022 ob  13: 10
-1
Kaj je admin, kaj ti ni bilo vsec? A ne smem kritizirat slovenceljne?
manemebasat |  07 .01. 2022 ob  13: 06
Grafenov oksid dela svoje. Po tretji dozi pa se HIV.
kokodek |  07 .01. 2022 ob  12: 27
priden,slaven in bogat je prav, da vidi, kako delajo z navadnimi ljudmi!
vseved |  07 .01. 2022 ob  10: 33
Ubogi revež. koji k ga niso takoj vkrcali na prvo letalo in poslali od koder je prišel.