NOVA GORICA BO DOBILA NOVEGA PODŽUPANA: Komel ni več zmogel toliko dela

Goriška

Mesto podžupana Mestne občine Nova Gorica je po le sedmih mesecih neprofesionalnega dela zapustil Sebastjan Komel, nasledil pa ga bo njegov strankarski kolega Sašo Kogovšek. Komel se je za ta korak odločil zaradi obilice dela, ki ga ni mogel več usklajevati z delom v podjetju, kjer je direktor, je povedal na današnji novinarski konferenci.

Župan Klemen Miklavič je pojasnil, da se pri delu občine ne bo prav nič spremenilo, saj področje in obseg dela podžupana iz vrst Socialnih demokratov (SD) določa koalicijska pogodba. Oba prihajata iz te politične stranke, tako da bo Kogovšek le nadaljeval Komelovo delo.

"Težko mi je, ker bi z veseljem še vedno sodeloval, vendar mi službene obveznosti tega enostavno ne dopuščajo," je povedal Komel, ki bo kot izvoljeni svetnik še naprej deloval v novogoriškem mestnem svetu.

Z zamenjavo so se strinjali tudi ostali trije koalicijski partnerji, Gibanje Goriška.si, Zveza za Primorsko in SDS, kar so potrdili njihovi predstavniki na današnji novinarski konferenci.

Sebastjan Komel (levo) in Sašo Kogovšek (desno)

Kogovšek, po izobrazbi elektrotehnik, dela v svojem podjetju za logistiko. Ali bo tako kot njegov predhodnik funkcijo podžupana opravljal neprofesionalno, pa se še ni odločil. Prav tako bo njegovo imenovanje novogoriški župan podpisal prihodnji teden.

Miklavič je povedal še, da je dela veliko, novi podžupan bo imel zaradi začetka uresničevanja nekaterih načrtovanih projektov še več dela kot njegov predhodnik. Tu je omenil predvsem začetek aktivnosti pri urejanju poslovne cone v Kromberku vzhod, načrtovanje nove poslovne cone Meblo zahod, urejanje in dograjevanje mestnih vpadnic in drugo.

Novogoriški župan je podžupana Komela, ki je pokrival področje gospodarstva in infrastrukture, ter Eleno Zavadlav Ušaj (SDS), ki pokriva področje družbenih dejavnosti, imenoval v začetku letošnjega februarja. Tretjega podžupana Simona Rosiča, ki prihaja iz vrst županovega gibanja Goriška.si, pa je imenoval konec marca.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija