NEZAVESTNA PREČKALA CILJNO ČRTO IN SLAVILA Z ZAMIKOM: Za zmago izvedela v medicinskem šotoru (FOTO, VIDEO)

Svet

Čeprav je Kanadčanka med padcem izgubila zavest, je vendarle zmagala na zgodovinski sirni dirki v Združenem kraljestvu. Delaney Irving, 19-letna udeleženka, je tekla za sirom, ko se je spotaknila, padla in se udarila v glavo. Ni vedela, da je zmagala na dirki, dokler se ni kasneje zbudila v medicinskem šotoru. "Še vedno težko verjamem, ampak se počutim odlično," je povedala za BBC.

Spuščanje sira po hribu je znan dogodek, ki se vsako pomlad odvija v Gloucestru. Udeleženci tečejo po strmem 180-metrskem hribu za sirom, ki lahko doseže hitrost do 113 kilometrov na uro. Po lokalni folklorni tradiciji dogodek poteka že približno 600 let in zdaj privablja tekmovalce z vsega sveta. V enem dnevu poteka več dirk.

Irvingova je bila le ena izmed številnih tekmovalcev, ki so jih na kraju oskrbeli reševalci. Eden izmed udeležencev je moral biti prepeljan v lokalno bolnišnico za nadaljnje zdravljenje. Kljub temu nevarnost ne odvrne navdušencev nad lovljenjem sira, da bi sodelovali na letnem dogodku.

Tudi 28-letni Matt Crolla je zmagal na eni od ponedeljkovih dirk in priznal, da je 'idiot', ker se je udeležil nevarnega tekmovanja. "Mislim, da se za to ne moreš posebej pripraviti, kajne? Gre le za to, da si bedak," je humorno povedal za BBC. Medtem je Japonec Ryoya Minami priznal, da je pripotoval iz svoje domovine prav zato, da bi sodeloval v dirki za sirom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija