NEPRIČAKOVAN ZMAGOVALEC SANREMA: Zmagal raper Mahmood italijansko-arabskih korenin (VIDEO)

Scena

V Sanremu se je v soboto z velikim finalom sklenil 69. festival italijanske popevke. Slavil je raper Mahmood z avtorsko skladbo Soldi (Denar), ljubljenka občinstva Loredana Berte pa je s popevko Cosa ti aspetti di me (Kaj pričakuješ od mene) končala na četrtem mestu, poročajo italijanski mediji.


Mahmood je postal zmagovalec 69. izdaje festivala Sanremo.

V gledališču Ariston je v soboto znova nastopilo vseh 24 letošnjih nastopajočih, na zapletenem glasovanju pa je slavil mladi pevec italijansko-egiptovskih korenin Mahmood. Zmagovalec bo lahko, razen če se ne bo tej možnosti odpovedal, predstavljal Italijo na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije.

Alessandro Mahmoud, sin sardinske matere in egiptovskega očeta, se je rodil leta 1992 v Milanu. Njegov vzpon se je začel leta 2012 s sodelovanjem v oddaji X Factor. Mahmood ni samo pevec in raper, temveč tudi avtor, ki se je podpisal pod skladbe Nero Bali izvajalke Elodie, Hola (I Say) Marca Magnonija in Toma Walkerja ter Luna, ki jo izvaja v duetu z italijanskim raperjem Fabrijem Fibro.

Drugo mesto je osvojil Ultimo, prav tako predstavnik mlajše generacije, z balado I tuoi particolari, tretje pa trio moških vokalov Il Volo s skladbo La musica che resta. Na Sanremu vsako leto pritegnejo odmevne goste, ki dvigajo že sicer odlično gledanost festivala na državni televiziji. Med njimi so bili letos Luciano Ligabue, Eros Ramazzotti, Antonello Venditti, Elisa, Giorgia in Alessandra Amoroso, velik aplavz pa je požel dolgoletni glavni motor festivala Pippo Baudo.

Od lani festival vodi priljubljeni glasbenik Claudio Baglioni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  10 .02. 2019 ob  13: 55
19
Svašta kaj vse danes imenujejo glasba. Italijani so tudi pukli...