NEMARNEŽ JE PADEL NA IZPITU IZ NARAVOVARSTVA: Celo prikolico kosovnih odpadkov je 'izpraznil' ob cesti v Vinjolah (FOTO)

Piran

V Facebook skupini Gibanje Portorož sta bili včeraj objavljeni fotografiji zgrožene občanke, ki je ob makedamski poti od Lucije proti Seči v Vinjolah naletela na kup kosovnih odpadkov, ki v naravi vsekakor nimajo kaj iskati.

Pod objavo se je vnela srdita razprava članov skupine. Nekateri so mnenja, da bi bilo ob tovrstnih primerih nemarneže nujno prijaviti policiji. Spet drugi pa menijo, da so taki prizori odraz nedoslednega izvajanja občinskih odlokov.

Kot rešitev v prihodnje so predlagali tudi, da bi imeli v piranski občini po vzoru Izole enkrat letno na razpolago kontejner, kamor bi lahko kosovne odpadke zastonj odpeljali. Nekateri so celo predlagali, da bi Okolje Piran naj po odvrženih predmetih izsledilo storilca in mu nato naložilo ustrezno globo.

Na Facebook strani Okolja Piran so medtem že sporočili, da so odpadke ustrezno odstranili, ter v objavi med drugim pomenljivo zapisali: "Nekdo je padel na izpitu naravovarstva".

Nekdo je padel na izpitu naravovarstva. V Vinjolah je ob cesti izpraznil prikolico najrazličnejših odpadkov. Da iz malega kupa ne bi nastal velik, smo jih davi že odstranili.

Objavil/a Okolje Piran dne Ponedeljek, 26. julij 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  28 .07. 2021 ob  01: 56
-1
Ma obicajno ljudje narocijo kontejner al pustijo pred blokom da odvozijo...
Taka praksa kot je spodaj je problem vsepovsod,so privatniki al morda zidarji ki jim stranka naroci ce bi lahko pocistli in uredili klet al staro bajto,jim placa,ker pa je lazje skipat ob cesti kot vozit na smetisce pol udri dol z kamjona da ga noben ne gleda.
Koper in okolica ima tudi dosti gradbenega materijala na takih skritih lokacijah,
kokodek |  27 .07. 2021 ob  13: 59
Zabiti malomarneži, kaj ne vejo, da komunala odvaža odpadke brezplačno. V Kopru se naročiš in pridejo domov po smeti.
Cazzimperio  |  27 .07. 2021 ob  12: 52
Izola ni občina, ki bi jo lahko imeli za vzgled. Njihovo podeželje je bolj nasmeteno kot v Kopru in Piranu.
Ampak sedaj se ne vidi ker je trava visoka.

Redarji so odveč. Njim moraš pokazati najmanj 10dokazov,ce se premaknejo.