NEKDANJI DIREKTOR SB IZOLA ZANIKA ZLORABO POLOŽAJA: Sporne sterilizacije bolnišnične opreme, kdo je zaslužil?

Izola

Včeraj se je na koprskem sodišču zaključil predobravnavni narok, na katerem se je nekdanji direktor Splošne bolnišnice Izola Jani Dernič izrekel za nedolžnega v primeru obtožbe zlorabe položaja, poročajo Primorske novice. Gre za posel s sporno sterilizacijo bolnišnice, Derničev odvetnik pa je sodišču predlagal, naj se pridobljene dokaze o komunikaciji o poslu, izloči.

Tožilstvo je pred petimi leti, potem ko so kriminalisti v izolski bolnišnici zasegli pisne dokaze in računalnike, zoper Derniča, nekdanjo bolnišnično finančnico Eleno Beškovnik in posrednika pri poslu Iva Kreblja ter Aleksandra Kreblja vložilo obtožnico, piše časnik.

Nekdanji direktor naj bi mimo postopkov javnega naročanja sterilizacijo bolnišnice oddal zasebnemu podjetju Iva Kreblja, ki pa je bil le posrednik, saj je na koncu delo opravila tržaška bolnišnica. Tako naj bi posrednik pri poslu zaslužil kar 261.212 evrov, po mnenju tožilstva pa bi morala bolnišnica za posel objaviti javno naročilo, ne le zbiranje ponudb.

Derničev odvetnik sicer sodišču predlaga, naj iz spisa izloči dokaze iz zaseženih računalnikov in strežnika v bolnišnici, pri čemer se sklicujejo na zasebnost komuniciranja. Odvetnik celo meni, da je uporaba takih dokazov časovno omejena, kot je to denimo z dokazi, ki jih kriminalisti zberejo s prikritimi preiskovalnimi ukrepi. Državna tožilka se s tem ni strinjala, sojenje četverici pa se bo začelo konec novembra.

Deli novico:

Halja |  14 .10. 2018 ob  07: 50
Zakaj pa nosi belo haljo direktor. A bo fušal popoldne
muffa |  13 .10. 2018 ob  14: 16
obvezno je treba dokaze izločiti, ker sicer bo kriv
mentaliteta |  13 .10. 2018 ob  08: 45
kot izgleda, se vsi vodilni clovecki v javnih sluzbah posluzujejo nenapisanega pravila:
do max zlorabi javna sredstva v svojo osebno korist! Je se kaj za dodat?
Aroganca |  12 .10. 2018 ob  16: 35
Ta gospod je višek arogance in vzvišenega obnašanja. Pa tudi podjetnik je, bravo!
Revidirati bo treba se gradnjo urgentnega centra, zelo zanimive stvari bodo namreč prišle na plano za tisti prizidek, vreden 3.600€/m2.
Izola |  12 .10. 2018 ob  12: 53
Ce obsodijo njega bojo mogli ovadit tudi kalanovo!
murje |  12 .10. 2018 ob  11: 56
Ob tem povezanem poslu se postavlja vprašanje, kdo bo vrnil 261.212 € protipravno pridobljene premoženjske koristi, saj bi v primeru kakšnega navadnega in drugorazrednega občana, takoj začela delovati kakšna izvršba na premoženju ali pri plači...
bizgec |  12 .10. 2018 ob  08: 55
12
Kriminalisti so zbrali dokaze zoper obtožene in šli z njimi na sodišče. Sedaj naj bi sodišče dokaze umaknilo, njih pa oprostili. Ma, če umaknejo dokaze zoper obtožene, kako naj jim sodijo? Kakšno leto zapora in povračilo nastale škode bi pašalo dodeliti vsem vpletenim, bolj zaradi tega, da ljudje vidimo, da se tudi na tem področju nekaj naredi.
ene |  12 .10. 2018 ob  08: 44
11
10 let bi mu pasalo