'NAŽGAN' ŠOFER AVTOBUSA NA MP SEČOVLJE: Vstopa v Slovenijo mu policisti niso dovolili

Kronika

Obalni policisti so čez vikend pri nadzoru prometa odkrili več primerov prisotnosti alkohola in drog. V postopku pregleda turističnega avtobusa iz Velike Britanije je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,43 mg/l, zato so potnike avtobusa vrnili nazaj na Hrvaško z nadomestno voznico.

Policisti so v petek v okviru poostrenega nadzora voznikov tovornih vozil in avtobusov na mejnem prehodu Sečovlje v smeri iz Hrvaške v Slovenijo 32-letnemu vozniku turističnega avtobusa iz Velike  Britanije odredili preizkus alkoholiziranost, ki je pokazal 0,34 mg/l  alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško  dovoljenje, izrečena mu je bila globa v višini 600 evrov ter 8 kazenskih točk, prav tako mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Potniki so se po postopku na mejnem prehodu vrnili nazaj na Hrvaško z nadomestno voznico, ki je bila prisotna na avtobusu.

Popoldan so v Kopru policisti zasegli osebni avtomobil 39-letniku brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Zvečer so v Postojni ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test na droge pozitiven na kokain in opiate.

V nočnih urah pa so v Portorožu ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,92 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

V soboto popodne so v Vanganelu ustavili 50-letnega državljana Bolgarije, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,58 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

V soboto zvečer so policisti na mejnem prehodu Starod ugotovili, da ima 34-letni državljan Italije ponarejeno vozniško dovoljenje. Sledi mu kazenska ovadba.

V nedeljo so v zgodnjih jutranjih urah policisti pri počivališču Studenec ustavili kombi, ki ga je vozil 21-letni državljan Romunije brez prižganih žarometov. Izrečena mu je bila globa.

Zjutraj so v Postojni ustavili 52-letno voznico osebnega avtomobila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so ji zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so v Bertokih zasegli osebni avtomobil 33-letniku brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog. Ob  20.55 so  prejeli obvestilo, da iz predora Markovec hodi oseba proti Kopru in je nevarnost naleta. Policisti so izsledili 27-letno državljanko Italije. Pospremili so jo s hitre ceste in ji izrekli globo.

V noči iz nedelje na ponedeljek so policaji v Kopru  ustavili  48-letnega  voznika  osebnega avtomobila, državljana  Italije,  kateremu  je  preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,66 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija