NAJSTNIKI OSUMLJENI SPOLNE ZLORABE 15-LETNICE VENDARLE V PRIPORU: Nobeden ne priznava krivde

Kronika

Družine petih najstnikov, ki so osumljeni leto dni trajajočega spolnega zlorabljanja 15-letnice, so razburjene zaradi odločitve izvensodnega senata, da jih vendarle spravijo za rešetke, potem ko se je preiskovalni sodnik prvotno odločil, da jih pusti na prostosti. V četrtek popoldne so jih ponovno privedli.

Kot poročajo hrvaški mediji, niti eden od najstnikov ni priznal krivde. Dokazni material naj bi obsegal fotografije in video posnetek spolnih zlorab dekleta.

Vseh pet sicer polnoletnih fantov doma iz okolice Zadra je osumljenih spolnega odnosa brez pristanka žrtve, eden od njih pa je osumljen posilstva. V četrtek popoldne so jih privedli v preiskovalni pripor. Še dva osumljena mladoletnika čakata na zaslišanje. Petorici je izvensodni senat odredil pripor zaradi nevarnosti vplivanja na priče.

Preiskovalni sodnik, ki je po zaslišanju fante najprej izpustil na prostost, je medtem odšel v bolniški stalež in zaprosil za zaščito policije zaradi groženj.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  19 .10. 2019 ob  23: 26
"bogi", mogoče pa bodo zdaj v kakem "lepem" zaporčku iz rikverca doživeli tisto kar so sami prej počeli od kakega "mladega" zapornika ?!
galeb |  19 .10. 2019 ob  11: 02
Seveda so družine zgrožene, saj se je prvič zgodilo, da njihov denar ni pomagal... Vse so vedno dosegli z denarjem, tudi oprali krivdo njihove razvajene in prepotentne otročadi. Nobeden nič kriv? Ubogi pocukrani mulčki, zdaj se bodo ob PRVI REALNI ŽIVLJENJSKI SANKCIJI pa čisto sesuli. In preiskovalni sodnik, ki si je žepe že napolnil z njihovim kriminalnim denarjem in pobaline izpustil na prostost - je zdaj v bolniškem staležu? Ubogi bogatuni, res se mi smilijo... Bodo pač spoznali, da kadar pravico v roke vzame ljudstvo, je njihov denar vreden piškave škorje...