NADZOR VOŽNJE V NARAVNEM OKOLJU: Na Primorskem ujeli nekaj kršiteljev na delu

Slovenija

Inšpektorji Inšpektorata za okolje in prostor so skupaj s policijo v času zimskih in poletnih počitnic izvedli akcijo nadzora vožnje v naravnem okolju na lokacijah, predvsem na zavarovanih območjih in območjih Natura 2000, kjer po informacijah prihaja do kršitev. Veliko jih med nadzorom niso ugotovili.

Na podlagi informacij o pogostih kršitvah vožnje v naravnem okolju so tako okoljski inšpektorji v sodelovanju s policijo določili 14 lokacij, na katerih so v času zimskih in poletnih šolskih počitnic izvedli nadzore vožnje v naravnem okolju, so sporočili z okoljskega inšpektorata.

Na Primorskem v času zimskih počitnic inšpektor skupaj s policijo ni ujel kršiteljev na delu, čeprav so bile v naravnem okolju vsepovsod vidne sledi aktivnosti motoristov in kolesarjev. V poletnem terminu pa so v bližini Tinjana v koprski občini zaradi nespoštovanja prepovedi vožnje z vozili na motorni ali drug lasten pogon v naravnem okolju oglobili kršitelja s 40 evri, dva pa sta dobila opomina zaradi nameravane vožnje s kolesom v naravnem okolju zunaj utrjenih poti na Kraškem robu nad Socerbom.

Na Goriškem so nadzor vožnje v naravnem okolju izvedli na območjih, ki so znana po spustih kolesarjev s hribov Sabotin, Korada, Skalnica in Marka. Zoper kolesarja, ki so ga ujeli na črno zgrajeni progi, je bil uveden prekrškovni postopek, opazili pa so še dva kolesarja, ki sta zbežala. Dva kolesarja, ki sta se nameravala peljati po črno zgrajeni progi s Svete Gore, so opozorili na določbe zakona o naravi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija