NAD VIPAVSKIM GRADOM ZAGORELO: Požar gasilo 35 gasilcev, poklicati so morali helikopter (FOTO, VIDEO)

Kronika

Gasilce so včeraj nekaj minut po 11. uri obvestili o požaru, ki je zajel gozdnato območje v bližini starega gradu nad Vipavo, na relaciji med Vipavo in Vrhpoljem. Zaradi težko dostopnega terena in napovedane burje so zaprosili za pomoč helikopterja, ki je prispel na kraj požara okrog 15. ure. Požar so uspeli pogasiti okrog 18. ure.

Pogorelo je za dober hektar veliko gozdnato območje na precej nedostopnem terenu.

"Srečo smo imeli, da je bilo to med dvema gozdnima cestama, kar nam je nekako omogočilo dostop do požara. Gorelo je predvsem podrastje in suha trava," je povedal vodja intervencije Adam Žagar iz Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Vipava.

...posredujemo.. ????????

Posted by PGD Vipava on Thursday, March 18, 2021

Pri gašenju požara je sodelovalo 35 gasilcev iz Prostovoljnih gasilskih društev Vipava, Vrhpolje, Podnanos, Ajdovščina in Selo ter Gasilsko-reševalnega centra Ajdovščina. Pozneje so se jim pridružili tudi gasilci iz Zavoda za gasilno in reševalno dejavnost Sežana, ki so dostavili bazen za vodo, ki jo je za gašenje potreboval helikopter.

Na požarišču je preko noči ostala požarna straža, da ne bi prišlo do ponovnega vžiga.

Razlog požara ni znan, Žagar pa je povedal, da na požarišču niso našli nikakršnega dokaza, da bi bil požar morebiti podtaknjen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija