NA ŠKOFIJAH SE BO ZBRALA FUTSAL REPREZENTANCA DO 19 LET: Proti vrstnikom iz Italije bodo odigrali dve tekmi (FOTO)

Koper

Futsal reprezentanca Slovenije do 19 let bo v zadnjem tednu meseca februarja odigrala prijateljski tekmi proti vrstnikom iz Italije. Obe srečanji bosta v Športni dvorani Burja na Škofijah. Prva bo na sporedu v ponedeljek, 24. februarja, druga pa dan za tem.

Reprezentanca se bo zbrala v soboto 22. februarja ob 10.45 na Škofijah. Selektor Andrej Dobovičnik je ob tem razkril seznam igralcev, na katere računa. Med njimi so štirje člani KMN Bronx Škofije:  Aleksander Stanić, Žiga Kneževič Mrak, Tilen Cupin in Davor StanišičGre za igralce, ki so bili v sezoni 2018/2019 državni prvaki s selekcijo U17, letos pa tekmujejo v ligi U19. Vsi štirje nastopajo za člansko selekcijo Bronxov v 1. SFL.

V sklopu intenzivnih priprav na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021 se bo slovenska reprezentanca do 19 let zbrala drugič v tem letu. V januarju je sodelovala na mednarodnem turnirju v Poreču, kjer se je pomerila z reprezentancami Turčije, Belgije in Francije in prikazala zelo obetavne igre.

Popolnoma nova generacija igralcev bo svoj drugi letošnji zbor opravila v slovenski Istri. Med štiridnevnimi pripravami, ki jih bo gostila športna dvorana Burja na Škofijah, bo slovenska reprezentanca odigrala tudi dve prijatelski tekmi z reprezentanco Italije.

Ta je tako kot v nogometu tudi v Futsalu evropska in svetovna velesila. Naj omenimo, da je bila dvakrat evropski prvak v futsalu, na svetovnih prvenstvih pa je zabeležila dve tretji mesti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  20 .02. 2020 ob  09: 30
-1
Futbal,fucbal, veliki in mali nogomet...mati moja..samo o nogometu na sto in en način se govori v tej držubi. Je še kup športov o katerih noben ne piše. Dovolj nam je teh kvazi nogometašev!